Proteste in mai multe orase din tara fata de traseismul politic. Oamenii i-au cerut lui Ponta sa retraga ordonanta de urgenta

Dată publicare: 31-08-2014 20:01
Dată actualizare: 03-09-2014 07:07


Aproape 100 de bucuresteni au protestat la Piata Universitatii din Capitala fata de ordonanta Guvernului Ponta care a dat liber primarilor sa treaca de la un partid la altul, fara sa-si piarda mandatul.

Oamenii au protestat fata de ordonanta Guvernului Ponta care da liber traseismului politic. Cei care au venit in Piata Universitatii, la fantani, i-au cerut premierului sa retraga ordonanta de urgenta, daca nu, este obligat sa-si dea demisia.

Proteste similare au avut loc si in alte orase din Romania. Oamenii protesteaza asadar impotriva ordonantei adoptate joi. Practic, timp de 45 de zile, presedintii Consiliilor Judetene, primarii, consilierii locali si cei judeteni pot migra de la un partid la altul fara sa-si piarda mandatul.

Au fost reactii dure la aceasta ordonanta, mai ales din partea lui Traian Basescu. PNL si PDL vor depune o motiune de cenzura in Parlament, luni, prin care vor sa dea jos Guvernul Ponta.

Reactii negative au venit si din partea Ambasadei SUA si Ambasadei Marii Britanii.


VIDEO PROTVPLUS.RO