ACL si-a propus sa dea jos Guvernul Ponta. PNL si PDL vor depune luni o motiune de cenzura in Parlament

Dată publicare: 31-08-2014 15:18
Dată actualizare: 03-09-2014 07:07


ACL

Liderul liberal, Klaus Iohannis, a declarat, duminica, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca PNL si PDL vor initia o motiune de cenzura in sesiunea parlamentara care incepe luni, tema acesteia urmand sa fie discutata in sedinta de luni a ACL.

"Vom veni cu motiune de cenzura, S-a discutat acest lucru la intalnirea comuna a grupurilor parlamentare PNL-PDL de la Iasi si raspunsul este da, vom avea motoiune de cenzura in aceasta sesiune. Tema va fi discutata maine (n.r. - luni) in sedinta ACL si vom detalia", a declarat, duminica, la Iasi, intr-o conferinta de presa, liderul liberal, Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

La randul sau, liderul PDL, Vasile Blaga, a spus ca motiunea de cenzura este un semnal politic clar al ACL la adresa guvernarii PSD. Intrebat daca motiunea ar putea avea ca tema ordonanta privind migratia alesilor locali, Blaga a spus ca acest lucru urmeaza sa fie discutat, dar daca aceasta va fi tema motiunii de cenzura atunci "si PSD-istii ar trebui sa o voteze". Blaga a mai spus ca una dintre initiativele pe care ACL le va promova in viitoarea sesiune parlamentara vizeaza reducerea TVA-ului cu cinci la suta, si anume de la 24 la 19 la suta. Potrivit lui Blaga, aceasta reducere s-ar face in doua etape, 2 la suta de la 1 ianuarie 2015 si 3 la suta de la 1 ianuarie 2016.

"Reducerea CAS este binevenita, dar trebuie si alte masuri pentru angajatori astfel incat acestia sa investeasca si sa creeze locuri de munca", a spus Blaga. Liderul liberal Klaus Iohannis a spus ca printre initiativele care vor fi puse pe masa de catre ACL se refera la gratuitatea primei intabulari si la votul prin corespondenta, la cea din urma motivand ca sunt prea putine sectii de votare in strainatate si ca astfel s-ar da sansa unei participari decente a romanilor la vot oriunde ar fi acestia in ziua scrutinului. Declaratiile au fost facute in conferinta de presa sustinuta de catre liderii ACL dupa sedinta comuna a grupurilor parlamentare.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO