La două luni de când și-au dat mâna pentru un guvern comun, liderii PSD și PNL au început să se atace reciproc.

Criza facturilor și creșterea numărului de îmbolnăviri i-au făcut pe liberali și pe social democrați, să ceară remanierea miniștrilor de resort. Pe de o parte, unii social-democrați l-au criticat aspru pe Virgil Popescu, în timp ce liberalii au vorbit despre demiterea lui Alexandru Rafila, acuzându-l că nu a mers mai departe cu legea privind certificatul verde. Ca să rezolve tensiunile, coaliția s-a reunit, joi, de urgență.

Supărat pe declarațiile războinice făcute de unii dintre liberali, Marcel Ciolacu a cerut de urgență o ședință a coaliției. Șeful PSD le-a atras atenția liberalilor că vrea, în loc de atacuri, proiectul ordonanței de urgentă care ar trebui să cuprindă modificările agreate pentru facturile la energie. Asta după ce colegii săi au cerut schimbarea ministrului energiei Virgil Popescu.

Marcel Ciolacu, președinte PSD: "Evaluările miniștrilor le face primul ministru. Mi se pare că nu se iese din logica în care s-a guvernat cu USR și cred că trebuie să își calibreze discursul ca să fie pace".

Reacția liderului PSD vine după ce Rareș Bogdan l-a criticat pe ministrului Sănătății, acuzându-l că nu a gestionat evoluția pandemiei cum ar fi trebuit, și că nu ar fi mers mai departe cu legea certificatului verde. Cum Marcel Ciolacu i-a răspuns ironic pe pagina sa de Facebook, surse oficiale din PNL spun că Florin Cîțu le-ar fi recomandat lui Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu să discute separat, dacă au probleme personale. Niciun liberal nu a vrut să comenteze public atacurile din coaliție.

“Rareș Bogdan, prim vicepreședintele PNL: ”Trebuie să vedem ce ne apropie și ce nu.
Reporter: Ați vorbit despre remanierea ministrului sănătății.
Rareș Bogdan, prim vicepreședintele PNL: Noi cerem respect din partea colegilor și că și noi am fi putut cere asta și nu am făcut o”.

În fapt, după ce au tergiversat aproape trei luni legea care i-ar fi obligat pe angajați să prezinte certificatul verde la locul de muncă, liderii coalitiei și-au aruncat responsabilitatea unul altuia.

Florin Cîțu: "Este în Parlamentul Romaniei, este în procedura parlamentară cel pe care l-am propus eu. Altele nu există. Este în procedură parlamentară".

Marcel Ciolacu: “Cred că domnul ministru este cel mai în măsură să vă raspundă"

“Alexandru Rafila: Vă rog să vă adresați Parlamentului României, care poate să rezolve această problemă. Reporter-Nu era un proiect de lege discutat de dumneavoastră?
Alexandru Rafila: Era un proiect de lege propus de noi".

Este primul moment tensionat al coaliției PSD -PNL, în care liderii politici vorbesc despre schimbări la nivel guvernamental.