Traian Basescu si Gabriela Firea se contreaza in declaratii. "Daca vrea, ii botez copilul"/"Nu am pozat niciodata in victima"

Ultima actualizare: 21-03-2015 07:05

Fostul presedinte Traian Basescu a postat, pe Facebook, mai multe documente despre un imprumut pe care o firma a lui Dan Voiculescu l-ar fi luat de la Crescent, prin intermediul Gabrielei Firea.

"Firea, contract de imprumut intre Crescent, firma a fostei securitati si SC Media Casa Press SRL, firma parte a trustului turnatorului Felix, administrata de doamna Firea. Sunt convins ca doamna Firea ne poate spune cand s-a rambursat imprumutul", a scris Traian Basescu, pe Facebook.

 

Fostul presedinte Traian Basescu a fost audiat, miercuri, la Parchetul General, in dosarul in care este acuzat de Gabriela Firea de santaj.

La finalul audierii, Basescu a fost informat de procurori ca este urmarit penal in acest caz.

In cursul serii, Traian Basescu a facut o serie de declaratii de la sediul PMP.

"Cine a fost protejatul meu? Sova, Dorin Cocos, Vosganian, Borbely? Nu mi s-a parut. Daca am avut un partener politic, a fost Elena Udrea. In rest, totul e minciuna. Am atentionat SRI, in 2010, ca sunt probleme la ANRP. Serviciile nu stiu tot, sunt cateva mii de oameni. In Romania se intampla sute de mii de lucruri care poate nu sunt in regula.

Eu le-am dat institutiilor statului de cand le-am primit. Cred ca s-a si intimidat. Mie cand imi strigau pe stadioane "Basescu, la puscarie". Am considerat ca aici am ajuns din punct de vedere al dialogului politic. Santajul asupra mea cand vezi ca cel mai mare partid te ameninta cu puscaria?", a spus Basescu, despre conflictul cu Gabriela Firea.

Traian Basescu a afirmat ca Gabriela Firea trebuie sa decida in relatia cu el, si anume daca vrea sa fie o femeie insarcinata in luna a opta sau un om politic, adaugand ca el ii da "sansa sa fie mamicuta in luna a opta" si ca, daca vrea, ii boteaza si copilul. Aflat, miercuri seara, la sediul PMP, Basescu a declarat ca incearca sa o trateze pe Firea ca pe o femeie in luna a opta, insa, pe de alta parte, aceasta este si om politic.

"Trebuie sa se hotarasca sa fie mamica in luna a opta sau om politic. Eu ii dau sansa sa fie mamicuta in luna a opta, iar, daca vrea, ii si botez copilul",a afirmat Basescu, adaugand ca el are toata disponibilitatea sa o trateze pe Firea ca pe o femeie in luna a opta.

Gabriela Firea a reactionat si ea, dupa afirmatiile facute de Traian Basescu.

"In calitate de suspect intr-un dosar de amenintare si santaj, instrumentat de Parchetul General, fostul presedinte raspunde, ca si in alte ocazii, cu petarda banilor fostei Securitati. Imprumuturi intre societatile comerciale apartinand aceluiasi trust s-au facut si se vor mai face, potrivit legilor in vigoare, atat in domeniul presei, cat si in alte ramuri economice. Totul este ca acestea sa respecte legile nationale si europene de contabilitate si audit", a afirmat Firea, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Ea a precizat ca trustul Intact a fost verificat de nenumarate ori in timpul mandatelor lui Basescu, iar posibile actiuni comerciale ilegale ar fi fost descoperite de mult, adaugand ca fostul presedinte va raspunde pentru aceste calomnii intr-un proces pe care il va intenta Dan Voiculescu.

"Trustul Intact, la care am lucrat, a fost verificat de nenumarate ori, din punct de vedere financiar-contabil, in timpul mandatelor lui Traian Basescu la Cotroceni. Posibile actiuni comerciale ilegale ar fi fost descoperite si sanctionate cu mult timp in urma. Este pacat ca fostul presedinte incearca acum sa confiste institutiile de control ale statului si trage concluzii fantasmagorice, cum ca as fi girat actiuni comerciale ilegale. Dar, asa cum am inteles, va raspunde si pentru aceste calomnii, intr-un proces pe care a anuntat ca i-l intenteaza fondatorul trustului Intact, domnul Dan Voiculescu", a precizat Firea.

Senatorul PSD a mai aratat, referitor la afirmatia ca ea s-ar fi prevalat de faptul ca urmeaza sa nasca, ca il asigura pe Basescu ca nu a pozat niciodata in victima si nu se va eschiva de a participa la orice fel de audieri, daca va fi solicitata.

"Cat priveste afirmatia domnului Traian Basescu referitoare la faptul ca m-as fi prevalat, in aceste zile, de faptul ca urmeaza sa nasc, in scurt timp, il asigur ca nu am pozat niciodata in victima, am informat doar romanii ca voi participa la orice fel de audieri, in cazul in care voi fi solicitata, privind activitatea mea de manager in trustul Intact si ca nu ma voi eschiva, nici macar in situatia medicala in care ma aflu", a adaugat Firea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO