Mircea Ionescu Quintus, "mai batran ca Unirea". Liberalul a sarbatorit implinirea varstei de 98 de ani

18-03-2015 17:32


Mai batran ca Unirea - asa cum s-a descris - Mircea Ionescu Quintus si-a aniversat ziua de nastere la Parlament, alaturi de colegii din PNL.

Seniorul liberal implineste miercuri 98 de ani, din care aproape opt decenii le-a petrecut cu carnetul de membru PNL in buzunar. Veteran de raboi si fost detinut politic, Quintus le-a povestit colegilor mai tineri cum se facea politica in perioada interbelica. Cunoscut pentru umorul sau, presedintele de onoare al liberalilor si-a distrat invitatii la petrecere cu multe epigrame.

"M-ati primit asa de frumos incat va blestem sa traiti mai mult decat mine", a spus Quintus.

Liberalii l-au provocat pe sarbatoritul zilei la un concurs de epigrame.

Deputatii si senatorii PNL l-au asteptat pe seniorul partidului cu flori si cadouri, dar si cu un tort pe care scria "CELUI MAI IUBIT DINTRE LIBERALI". Cu lacrimi in ochi, Quintus a ciocnit un pahar cu sampanie si le-a cerut sa duca mai departe traditia liberala. A marturisit apoi ca, printre primii care l-au felicitat de ziua sa, a fost presedintele Klaus Iohannis.

Mircea Ionescu Quintus: Nu numai ca m-a sunat, dar mi-a trimis la Ploiesti o ditai... o masina cu flori. Si domnul Iliescu. Domnul Constantinescu e mai in varsta si mai uita hahaha.

Reporter: Dar Crin antonescu?

Mircea Ionescu Quintus: Nu! Din pacate, as fi vrut sa fie aici.

Convins ca va fi la fel de in forma si la petrecerea de un secol, Mircea Ionescu Quintus si-a luat "la revedere" de la colegi cu o epigrama.

"Spre-o suta anii mi se-aduna / Ca in paduri semetii brazi / Si s-or gasi destui sa spuna / Ce mai inseamna suta azi?", a spus sarbatoritul.

VIDEO PROTVPLUS.RO