Prima reacție a lui Liviu Dragnea, după ce DNA a început o nouă urmărire penală pe numele său

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Președintele PSD Liviu Dragnea a organizat o conferință de presă în care a anunțat că respinge toate acuzațiile formulate de DNA la adresa sa, în al 3-lea dosar penal pe numele său.

El a spus de mai multe ori că nu a constituit niciodată vreun grup infracţional şi că îşi menţine în continuare declaraţiile potrivit cărora nu are nicio legătură cu Tel Drum.

Liviu Dragnea a mai afirmat că aşteaptă să vadă probele procurorilor anticorupție.

Sinteza declarațiilor președintelui PSD Liviu Dragnea:

- Azi am fost la DNA să-mi iau în primire ale 3-lea dosar, nu pot să intru foarte mult în detalii.
- Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric toate acuzațiile.
- O să vedem în perioada următoare pe ce se bazează aceste afirmații trecute în acea ordonanță a DNA.
- O parte din cele relatate azi au fost cercetate o dată.
- Am înțeles că eu și cu mine am făcut un grup infracțional în 2001.
- Am avut o discuție azi dimineață cu dl. Tăriceanu și mi-a cerut, mi-a zis, să rămân în continuare pe poziție și să ne continuăm coaliția.
- Eu cred că nu este afectată coaliția, cred că sunt afectat eu, dar mi-am asumat acest lucru în 2015 când am candidat pentru președinția PSD-ului.
- Am avut azi zeci de mesaje în care toți mi-au zis că mergem înainte și să nu cedăm.
- N-am constituit niciodată un grup infracțional și eu sunt curios să văd ce grup am constituit în 2001.
- E bine să-i întrebați pe ei, eu cred că înțeleg foarte bine.
- Nu, nu m-am gândit la asta (să demisionez, n.red.) în schimb am primit nemeroase mesaje de a nu ceda.
- Nu analizez eu ce spune unul sau altul, mă interesează ca în partid lucrurile să rămână în lucrurile și ca în partid să fie în regulă.
- Un miting pentru susținerea mea nu, nu o să vreau niciodată un miting pentru susținerea mea, în schimb dacă se va dori un miting pentru sprijinirea guvernării PSD nu o să opresc pe nimeni.
- Eu n-am fost în nicio comisie de licitație.
- S-a vorbit despre multe lucruri în acest comunicat, multe lucruri neadevărate.

DNA a anunţat că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru favorizarea firmei Tel Drum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO