Presedintia: Guvernul adopta o pozitie gresita daca se considera in conflict cu Traian Basescu

23-06-2012 07:23

Traian Basescu

Traian Basescu considera ca Guvernul adopta o pozitie gresita daca se considera in conflict cu presedintele, declara purtatorul de cuvant al sefului statului Bogdan Oprea.

Acesta mai arata ca presedintele nu intelege de ce timpul alocat sedintelor de guvern este pierdut pentru a discuta teme politice, in loc sa fie folosit pentru guvernare.

"Referitor la declaratiile prim-ministrului Romaniei, domnul Victor Ponta, care sustine ca exista un conflict intre dansul si presedintele Romaniei, domnul presedinte Traian Basescu tine sa precizeze ca, in ceea ce il priveste, nu se afla in conflict nici cu prim-ministrul Romaniei si nici cu Guvernul Romaniei chiar daca unele puncte de vedere sunt divergente", se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, remisa Mediafax.

Conform sursei citate, presedintele are "toata disponibilitatea de a sprijini in continuare fara rezerve, cu toate instrumentele de care dispune, dar si cu experienta sa, demersurile Guvernului de a respecta asumarile pe care statul roman le are in raport cu Uniunea Europeana, FMI si Banca Mondiala".

"Domnul presedinte considera ca Guvernul adopta o pozitie gresita daca se considera in conflict cu presedintele Romaniei. Totodata, domnul presedinte nu intelege de ce timpul alocat sedintelor de guvern este pierdut, asa cum afirma insusi prim-ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta, pentru discutarea unor chestiuni politice si nu este folosit pentru exercitarea actului de guvernare", se mai arata in declaratie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO