Președintele PSD a plecat în Ucraina fără Florin Cîțu după ce a vorbit cu Klaus Iohannis

Ultima actualizare: 28-04-2022 11:23
Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu
Agerpres

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a explicat, joi, motivul pentru care a fost în vizită oficială în Ucraina fără președintele Senatului, Florin Cîțu, deși inițial a anunțat public faptul că vor merge împreună.

 

Întrebat de jurnaliști de nu l-a luat și pe Cîțu, Ciolacu a declarat că decizia de a pleca împreună cu premierul Nicolae Ciucă la Kiev a fost luată împreună cu președintele Klaus Iohannis.

”Nu vă pot ascunde faptul că a fost informat și președintele României, domnul prim-ministru având un mandat de la președintele României.” - a spus Marcel Ciolacu.

În plus, a mai precizat liderul PSD, vizita lor a fost un ”semnal clar” dat de România pentru Ucraina, deoarece el, pe lângă funcția de președinte al Camerei Deputaților, este și președinte al social-democraților, în timp ce Ciucă este și președinte al liberalilor.

 

De asemenea, Ciolacu a recunoscut că nu l-a anunțat pe Cîțu despre această schimbare decât cu câteva ore înainte de plecarea în Ucraina.

”Între timp, pe căile diplomatice, s-a creionat această deplasare împreună cu primul ministru, și din punctul meu de vedere, corectă, ținând cont de semnalul politic pe care l-a dat România Ucrainei, că au susținerea la peste 65 % din Parlament.” - a declarat președintele PSD.

Cât despre faptul că președintele Senatului, Florin Cîțu, nu a fost în Ucraina împreună cu premierul și președintele Camerei, Ciolacu susține că acesta avea ... alt program.  

Jurnalist: De ce nu l-ați luat și pe Florin Cîțu?

Marcel Ciolacu: ”Pentru că domnul Florin Cîțu a avut un program comun cu președintele Parlamentului din Elveția, Macedonia și, din ce aveam eu informații, n-am apucat să vorbesc și cu domnul președinte Florin Cîțu, și cu primul-ministru al Bulgariei.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO