Iohannis: Resping categoric propunerile de miniștri interimari

05-09-2019 13:48


Preşedintele Klaus Iohannis a susținut, joi, o declarație de presă în care a declarat că respinge propunerile de miniștri interimari. 

 

Principalele declarații:

 

- Îl voi decora pe bravul nostru soldat căzut la datorie. Le suntem recunscători. Cu prețul vieții își fac datoria. 

- Criza în care ne aflăm este generată de PSD prin comportamentul iresponsabil fața de guvernarea României. Această criză tinde să se acutizeze.

- Resping categoric propunerile înaintate pentru miniști interimari. Guvernul actual și-a schimbat componența politică. În aceste condiții, Constituția indică ce trebuie să facă prim-ministrul. Trebuie să meargă în Parlament, pentru a obține votul de validare. 

- Guvernul nu mai are nici legitimitate politică. Acesta este unicul mod prin care Guvernul poate încerca să își recapete măcar legitimitatea politică. 

- Am ținut eu demisiile aproape o săptămână, ca să fie timp de rezolvare. Dacă acest lucru s-a întâmplat este foarte grav și este imputabil premierului. Această situație duce la 2 concluzii polibile: fie doamna Dăncilă nu a știut că este responsabilitatea sa, ceea ce dă notă de incompetență.

- În 2 ani și jumătate ai schimbat 2 Guverne și 80 de miniștri. sunt cifre incredibile care arată câtă instabilitate și probleme. Lucrurile nu s-au oprit aici. 

- Doamna premier iar vrea să schimbe o treime din Guvern. Prin numărul uriaș de miniștri schimbați, PSD a golit de conținut funcția de ministru, făcând-o irelevantă, prin numărul uriaș de miniștri schimbați. 

- PSD riscă să ducă România într-un blocaj care poate însemna inclusiv întârzieri în plata pensiilor și salariilor. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO