Președintele Iohannis, după sentința în cazul Colectiv: ”Cei real vinovați să fie pedepsiți”

17-12-2019 14:04


Președintele Klaus Iohannis a declarat că este foarte important ”pentru noi toți” să se facă dreptate în cazul tragediei din clubul Colectiv, iar cei care sunt ”real vinovați” să fie pedepsiți.

Întrebat de jurnaliști, marți, la Palatul Cotroceni, cum comentează faptul că Tribunalul București a pronunțat, luni, prima sentință în dosarul Colectiv, șeful statului a spus că cei vinovați trebuie pedepsiți ca ”să știm cum putem să prevenim alte asemenea tragedii”.

Tragedia din Colectiv, în continuare este o tragedie pe care o resimțim cu toții de fiecare dată când vorbim despre asta și sunt convins că victimele, rudele victimelor au așteptat cu sufletul la gură, cum se spune, această primă hotărâre judecătorească. Sigur, 4 ani poate fi considerat un termen lung, pe de altă parte vedeți că avem dosare, chiar în această perioadă am vorbit despre ele, de exemplu dosarul Revoluției, care trenează de foarte mult timp. Sper să nu se ajungă la perioade așa lungi.

Dar una peste alta avem în primă instanță o hotărâre, nu vreau să comentez hotărârea judecătorească, fiindcă nu este rolul meu, dar important este să se facă dreptate. Deci este foarte important - și nu numai pentru victime și rudele victimelor, este important pentru noi toți să se facă dreptate. Cei vinovați, cei real vinovați să fie pedepsiți și, în acest fel, să știm de ce am avut acea tragedie și mai important, poate, să știm cum putem să prevenim alte asemenea tragedii”. - a spus președintele României.

Luni, Tribunalul Bucureşti a pronunţat sentinţa în dosarul Colectiv.

Astfel, fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru club.

Totodată, Tribunalul a decis condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu - la câte 11 ani şi 8 luni închisoare, pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57