Presedintele interimar al R. Moldova, in vizita oficiala in Romania

27-04-2010 00:00

UPDATE: Un ajutor de 100 de milioane de euro din partea Romaniei si un parteneriat pentru sustinerea aderarii Republicii Moldova la Uniunea Europeana. Acestea sunt primele rezultate ale vizitei pe care Mihai Ghimpu a inceput-o, marti, la Bucuresti.

Un moment istoric s-a petrecut in plenul Parlamentului, unde, dupa o pauza de 20 de ani, un sef de stat moldovean a rostit un discurs.

Intai de toate, Mihai Ghimpu a discutat cu Traian Basescu, mai bine de o ora, la Palatul Cotroceni. Intalnirea celor doua delegatii a avut loc intr-o sala special aleasa pentru oaspetii moldoveni, Sala Unirii.

Oficialii au semnat acordul privind imprumutul nerambursabil de 100 de milioane de euro pe care Romania il va acorda Chisinaului, in patru transe, pana in 2013. De asemenea, a fost parafat parteneriatul privind sustinerea de catre Romania a integrarii europene a Republicii Moldova.

Mihai Ghimpu a pornit apoi spre Parlament, pentru un discurs in fata deputatilor si senatorilor.

Emotia momentului a marcat-o pe Roberta Anastase: "Acest pod va purta numele GHEORGHE Vieru. M-a scuzati! GRIGORE Vieru. Sunt emotionata", s-a incurcat presedintele Camerei Deputatilor.

Miercuri, Mihai Ghimpu si Traian Basescu vor vizita orasele Iasi si Suceava.


VIDEO PROTVPLUS.RO