Telenovela Voicu, alt episod: arestat, dar cu salariu de senator!

27-04-2010 00:00

Catalin Voicu

Desi arestat, Catalin Voicu primeste insa salariul de senator al Romaniei. Biroul Permanent al Senatului trebuie sa decida acum daca Voicu mai are dreptul sa primeasca acesti bani, din moment ce nu participa la sedinte si nici la celelalte activitati.

Problema a fost "descoperita" de catre presedintele Comisiei de Statut, Gheorghe Barlea (PDL).

De altfel, in opinia deputatului Toni Grebla, presedinte al Comisiei Juridice, senatorul Catalin Voicu nu mai poate primi nici indemnizatia si nici celelalte drepturi banesti (diurna de deplasare, cheltuieli de cazare si suma forfetara) cuvenite pentru celelalte activitati.

Cu toate acestea, Grebla afirma ca este nevoie de un aviz al Comisiei Juridice, dupa care Biroul Permanent va stabili daca avizul va fi aprobat de conducerea Senatului.

De asemenea, potrivit presedintelui Comisiei juridice, structurile Senatului nu au mai platit, din momentul arestarii lui Catalin Voicu, niciun drept salarial catre acesta.

Cu toate acestea, parerile sunt impartite!

Senatorul PSD Ioan Chelaru a pledat pentru dreptul lui Catalin Voicu de a primi in continuare indemnizatia de senator.

"Eu discut chesiunea de principiu. Indemnizatia de senator este legata de calitatea de senator care a rezultat din alegeri si confirmata de validarea senatorului in functia respectiva. Nu este legata nici de prezenta la sedinta...nu exista asa ceva. Va rog sa imi aratati in lege", a spus el.

La randul sau, Ioan Ruset (PDL) a afirmat ca un senator are dreptul la suma forfetara pentru cabinet, pentru desfasurarea activitatii, la indemnizatie de senator si la diurna de deplasare.

"Legea 96 reglementeaza clar aceasta situatie. Indemnizatia lunara are regimul juridic prevazut de lege pentru salariu. Din punctul meu de vedere, avand acest regim de salariu, nefiind prezent, i se diminueaza salariul pentru perioada cand nu este prezent.", a spus Ruset.

El a mai explicat ca, in ceea ce priveste diurna de deplasare si cheltuielile de cazare, acestea nu pot fi platite, senatorul Voicu aflandu-se in situatia de a nu face deplasarea la lucrarile Senatului si nici in teritoriu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26