Premierul Ungureanu vrea reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei. HARTA
Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, sambata, dupa reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor de la Odorheiu Secuiesc, ca este nevoie de reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei.
Intrebat, intr-o conferinta de presa, despre reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei, premierul s-a declarat convins ca este nevoie de reorganizare, precizand ca acest aspect nu a fost discutat la reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor la care a participat.
"Exista un proiect la care tin pentru ca sunt convins ca este nevoie de o reforma a administratiei publice si, implicit, de reorganizarea admninistrativ- teritoriala. Azi nu am vorbit despre acest lucru", a spus premierul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Premierul Mihai Razvan Ungureanu a participat, sambata, la Odorheiu Secuiesc, la reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania.
Presedintele Traian Basescu declara, la inceputul lunii martie, ca actualul Parlament trebuie sa adopte in perioada urmatoare Legea sanatatii si Legea de reorganizare administrativ-teritoriala, aratand ca acestea vor intregi reforma statului.
UDMR se opune adoptarii Legii privind reorganizarea administrativ-teritoriala.
Modelul reorganizarii dupa regiunile de dezvoltare
In acest moment, fiecare regiune este coordonata de cate o agentie pentru dezvoltarea regionala, acestea fiind organisme neguvernamentale, nonprofit, de utilitate publica, cu personalitate juridica.
In viitor, mai putine judete va insemna automat mai putine insitutii publice si in consecinta un aparat institutional mai putin dezvoltat.
Doar 8 consilii judetene, in loc de 41. Acelasi scenariu se aplica si prefecturilor precum si fiecarei agentii guvernamentale judetene.
Potrivit Institutului National de Statistica, cea mai bogata regiune de dezvoltare este in acest moment Bucuresti-Ilfov, urmata de Sud-Muntenia si Centru.