Emil Boc despre protestele violente: "caramizile aruncate in stanga si in dreapta nu sunt o solutie"

15-01-2012 15:58

Premierul Emil Boc a anuntat ca in coalitie se va discuta, luni, despre elaborarea unui nou proiect de lege privind sistemul de sanatate.

Noa lege nu va impune desfiinţarea SMURD sau privatizarea sistemului de urgenta, precizeaza premierul Emil Boc.

El a precizat ca acest nou proiect va fi elaborat in parteneriat cu fortele politice si cu societatea civila.

Seful Guvernului a aratat ca este nevoie de o lege care sa reformeze sistemul de sanatate.

Intrebat de jurnalisti daca va demisiona din postul de prim-ministru in cazul în care protestele fata de noua lege a sanatatii vor continua, Boc a raspuns ca "soarta Guvernului trebuie decisa in Parlament" si ca stabilitatea in perioada de criza este foarte importanta.

Premierul Emil Boc a fost la Spitalul Floreasca, unde l-a vizitat pe jandarmul ranit sambata in confruntarile de la Piata Universitatii, intre fortele de ordine si manifestanti.

"M-am intersat de starea sanatatii protestatarilor si a jandarmului. Ma bucur ca protestatarii nu sunt internati in spital si nu au probleme grave de sanatate. L-am vizitat pe jandarmul ranit, iar starea acestuia este relativ stabila, spre pozitiv", a spus Boc.

El a apreciat ca dialogul si nu actiunile violente reprezinta singura solutie de rezolvare a nemultumirilor.

"Cred ca dialogul este singura solutie de rezolvare a tuturor problemelor. Jandarmii si protestatarii au familii, au greutati, iar solutia nu este sa aruncam caramizi in dreapta si in stanga, care pot pune in pericol viata, ci dialogul. Orice se poate repara si negocia, mai putin viata", a spus Boc.

Premierul a afirmat ca masurile adoptate de Guvern in perioada de criza nu au fost pe placul nimanui, dar au fost necesare, iar stabilitatea trebuie consolidata prin dialog, intr-un context economic inca dificil.

El a asigurat ca Guvernul va mentine permanent caile institutionale de dialog.VIDEO PROTVPLUS.RO