Alegeri anticipate, propunerea liderilor USL pentru ca "autoritatile sa aiba o noua credibilitate"

×
Codul embed a fost copiat

Liberalii vor sa inceapa strangerea de semnaturi pentru suspendarea sefului statului. Liderii USL sustin ca nu au nimic de-a face cu organizarea protestelor din strada, dar ca le sustin.

Conducerea PNL crede ca este momentul prielnic pentru a incerca o noua suspendare a presedintelui si a organiza alegeri anticipate.

"Este singura solutie ca pe parcursul anului 2012, tulburarile sociale, manifestatiile de strada, toate formele de nemultumire publica sa nu escaladeze pentru ca acest lucru nu este in folosul nimanui", a declarat Crin Antonescu, presedinte PNL.

In plus, liderul PSD Victor Ponta da de inteles ca vrea sa ingroape pentru moment securea reazboiului si toate partidele sa-si dea mana pentru a scoate din criza sistemul de sanatate.

Democrat liberalii nu spun nu propunerii.

Citește și
Andrei Chiliman si Crin Antonescu
Crin Antonescu: Andrei Chiliman are prima sansa pentru un nou mandat la primaria Sectorului 1
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"Suntem dispusi la dialog", a precizat Sever Voinescu, vicepresedinte PDL.

La randul sau, Crin Antonescu a declarat ca PNL va cere actualei puteri pregatirea cat mai curand de alegeri anticipate, el apreciind ca aceasta este "singura solutie" pentru ca in anul 2012 "toate formele de nemultumire publica sa nu escaladeze".

Protest pentru sustinerea lui Arafat. Barbat arestat dupa ce a incercat sa sara gardul Cotroceniului

"PNL - si vom cere acest lucru si partidelor din USL - cere actualei puteri, presedintelui, PDL, complicilor sai de la guvernare sa ne asezam la masa si sa pregatim cat mai curand alegeri anticipate", a spus Crin Antonescu.

El a apreciat ca aceasta este "singura solutie" pentru ca in anul 2012 "tulburarile sociale, manifestatiile de strada, toate formele de nemultumire publica sa nu escaladeze, pentru ca acest lucru nu este in folosul nimanui".

Intrebat care va fi procedura pentru a declansa eventuale alegeri anticipate, Crin Antonescu a spus: "Cand exista un acord politic intre formatiunile care exista in Parlament pentru alegerile anticipate, se anunta acest lucru, dupa aceea se intra in proceduri prescrise de Constitutie si cel tarziu in martie putem sa avem aceste alegeri".

Antonescu a apreciat ca evident faptul ca o asemenea actiune ar detensiona lucrurile si "ar da sansa ca autoritatile Romaniei sa aiba o noua credibilitate, indiferent cine ar castiga".

Antonescu: PNL va initia strangerea de semnaturi privind proiectul de suspendare a presedintelui

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca va cere luni Biroului Politic al partidului si aliatilor din USL sa aprobe strangerea de semnaturi si dezbaterea publica privind proiectul de suspendare a presedintelui.

"PNL va initia - voi cere acest lucru Biroului Politic de luni, sper ca va fi acceptat, voi cere acest lucru si aliatilor din USL - strangerea de semnaturi si dezbaterea publica privind proiectul nostru de suspendare a presedintelui Romaniei", a spus Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca PNL stie foarte bine ca "in actuala compozitie parlamentara exista o aritmetica ce s-a dovedit de fiecare data insensibila la vointa populara, la asteptarile societatii, la marile teme si intrebari ale acestei crize politice si nu numai".

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu nu au mai prezentat, luni, la sfarsitul sedintei Uniunii, calendarul suspendarii din functie a sefului statului, Traian Basescu, limitandu-se la a vorbi din nou despre strangerea de semnaturi de la cetateni, anuntata in urma cu o luna.

Desi presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, luni, inaintea reuniunii conducerii USL, ca la finalul sedintei va fi prezentat "calendarul destul de complet" al suspendarii din functie a lui Traian Basescu, acest lucru nu s-a mai intamplat.

La intrebarea expresa a jurnalistilor, Ponta a precizat doar ca suspendarea lui Traian Basescu nu trece acum de Parlament, dar ca USL va strange semnaturi de la cetateni pentru sustinerea acestui demers.

"Suspendarea presedintelui, din punctul nostru de vedere, va fi o actiune, in paralel, de strangere de semnaturi. Dar asa cum stiti foarte bine, in momentul actual nu trece de Parlament. Va trece in momentul in care avem majoritate", a spus Ponta.

Intrebat daca USL amana demararea procedurii de suspendare pana in momentul in care va avea majoritatea parlamentara, Ponta a raspuns: "Nu, asta inseamna ca mergem acolo unde nu exista control politic asupra parlamentarilor PDL, UDMR, si mergem catre oameni".

Liderul PNL Crin Antonescu nu a oferit niciun raspuns la aceasta intrebare a jurnalistilor. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, inaintea reuniunii conducerii USL, ca in cursul zilei va fi anuntat calendarul "destul de complet" referitor la suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, demers anuntat la sfarsitul anului trecut.

In 12 decembrie 2011, Crin Antonescu declara ca documentul privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu este gata, el precizand ca actiunea va porni atunci cand USL va considera ca este "oportuna".

La inceputul lunii decembrie, Victor Ponta anunta ca USL doreste sa stranga 5,2 milioane de semnaturi pentru sustinerea suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, adica numarul de voturi pe care acesta le-a obtinut la turul al doilea al alegerilor din 2009.

Liderul PSD a mai declarat, raspunzand unor intrebari, ca USL nu isi face iluzii privind votul din Parlament pentru eventuala cerere de suspendare din functie a presedintelui.

Antonescu: PNL saluta si este pe deplin solidar cu cei care au iesit in strada pentru a protesta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca PNL "este pe deplin solidar" cu cei care au iesit in strada in ultimele zile pentru a protesta, "desi PNL nu s-a implicat in niciun fel" in organizarea manifestatiilor de la Bucuresti si din alte orase. Crin Antonescu a apreciat ca s-a dovedit ca exista inca in societatea romaneasca resurse de solidaritate, de aparare a unei ordini constitutionale si a unor valori necesare.

Antonescu: Curtea de Conturi sa spuna daca in 2010 MS a alocat 2 mil. euro pentru studiu de impact

Presedintele PNL, Crin Antonescu, solicita Curtii de Conturi sa comunice daca este adevarat ca, in anul 2010, s-ar fi alocat de la bugetul Ministerului Sanatatii doua milioane de euro pentru un studiu de impact asupra legii sanatatii, el mentionand ca studiul "nu exista".

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Kelemen Hunor: Imi pare rau ca Antonescu s-a transformat intr-un Vadim Tudor mai tanar
Kelemen Hunor: Imi pare rau ca Antonescu s-a transformat intr-un Vadim Tudor mai tanar

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, este de parere ca liderul PNL Crin Antonescu este "noul Vadim Tudor al politicii romanesti", deoarece acesta ataca tot mai des comunitatea maghiara.

Crin Antonescu: Andrei Chiliman are prima sansa pentru un nou mandat la primaria Sectorului 1
Crin Antonescu: Andrei Chiliman are prima sansa pentru un nou mandat la primaria Sectorului 1

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, are prima sansa pentru un nou mandat. Cu toate acestea, a mai precizat Antonescu, USL nu a desemnat pana in acest moment niciun candidat la alegerile locale.

Liderii PC au plecat nemultumiti de la sedinta USL. Antonescu sustine ca totul e in regula
Liderii PC au plecat nemultumiti de la sedinta USL. Antonescu sustine ca totul e in regula

Conservatorii au iesit astazi val-vartej de la sedinta Uniunii Social-Liberale, dupa o ora si jumatate, fara sa faca absolut niciun comentariu. Intrebat de jurnalisti daca sunt probleme in USL, Crin Antonescu a negat.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.