Premierul, despre creșterea pensiilor: ”Se va face pe baza unor analize extrem de serioase”

Ultima actualizare: 03-08-2020 14:15
bani
Getty

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că, în cursul acestei săptămâni, ar urma să fie finalizată analiza privind majorarea punctului de pensie.

"Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorarea se va face pe baza unor analize extrem de serioase. Este vorba de raportul privind starea economiei şi a bugetului, raportul la şase luni care trebuie prezentat de Ministerul Finanţelor, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare. De asemenea, al doilea element de analiză îl reprezintă prognozele pe care le vor face pe de-o parte Comisia de prognoză, care este în subordinea Guvernului, pe de altă parte, prognozele privind evoluţia economiei care sunt formulate de instituţii internaţionale. (...) În funcţie de aceste evoluţii vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea. (...) Ne dorim creşterea pensiilor, dar această creştere să poată să fie susţinută nu numai în anul acesta, dar şi în anii următori", a afirmat Orban, la sediul PNL, potrivit Agerpres.

Întrebat când ar urma să fie finalizată această analiză cu privire la majorarea punctului de pensie, el a răspuns: "În cursul acestei săptămâni ar trebui să fie finalizată".

El a arătat că se ia în calcul şi majorarea pensiei minime.

"Dorim şi pentru pensiile minime, aşa numitele pensii sociale, să existe acelaşi procent de creştere a pensiei minime egal cu procentul cu care va creşte punctul de pensie", a spus Ludovic Orban.

Premierul a adăugat că deocamdată nu are nicio opinie cu privire la procentul cu care ar trebui să fie majorate pensiile, subliniind că aşteaptă analizele, studiile de impact şi prognozele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO