Predoiu, catre Dragnea: Alegerea primarilor in 2 tururi, o destabilizare a baronilor locali. Boicotarea alegerilor - o gluma

28-01-2016 14:40


Catalin Predoiu - AGERPRES

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a afirmat joi ca propunerea ca alegerea primarilor sa se faca in doua tururi de scrutin nu destabilizeaza tara.

"In cazul acesta, dl Dragnea spune despre colegul si prietenul domniei sale ca are declaratii nastrusnice, pentru ca este un punct de vedere pe care si dl Zgonea l-a sustinut in urma cu cativa ani. Nu este vorba de o destabilizare, ci de o democratizare. In general, socialistii de sorgintea dlui Dragnea vad in democratizare destabilizare. Este o destabilizare a baronilor si din punctul acesta de vedere ne dorim o astfel de destabilizare si o democratizare. Cetatenii trebuie sa aiba acces si control pe alesii lor, nu este admisibil ca un primar sa poata fi ales intr-o anumita conjunctura cu 10% din voturile cetatenilor comunitatii respective. Nu mai este reprezentativitate, ci o uzurpare a puterii. Nu as lua in serios panseurile constitutionaliste ale dlui Dragnea", a spus Predoiu, la Palatul Parlamentului, cu privire la declaratiile lui Dragnea, relateaza agerpres.

Despre posibilitatea boicotarii alegerilor de catre PSD, liberalul a spus ca este vorba de o gluma a lui Liviu Dragnea.

"Este o gluma. Sunt declaratii care nu pot fi puse in aplicare. Cred ca nici colegii dlui Dragnea nu iau in serios asa ceva. Se joaca cu vorbele", a afirmat Predoiu.

El a adaugat ca nu a fost pusa in discutie posibilitatea revenirii alegerii presedintilor de consilii judetene in mod direct odata cu alegerea primarilor din doua tururi de scrutin.

"Premierul reflecteaza la propunerea luminata pe care PNL a facut-o de a se reveni la doua tururi de scrutin la nivelul primarilor. Nu cunosc detaliile Guvernului. Probabil ca va fi in curand o intalnire intre copresedintii PNL si premier", a spus Predoiu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, la Sinaia, referindu-se la propunerea liberalilor privind organizarea alegerilor locale in doua tururi, pe care a catalogat-o drept o "nastrusnicie", ca exista riscul ca stabilitatea Romaniei sa fie tulburata.

"De asemenea, sa discutam despre pozitia noastra fata de aceasta nastrusnicie a liberalilor cu legea in doua tururi pentru primari. Doua tururi vor astazi, maine s-ar putea sa doreasca trei tururi. (...) Noi riscam foarte mult sa aruncam tara in aer. Romania acum reprezinta o insula de stabilitate apreciata de absolut toata lumea in zona si pentru Primaria Capitalei oamenii astia sunt in stare sa tulbure aceasta stabilitate care ne este foarte benefica", a spus Dragnea la sedinta grupului deputatilor PSD.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO