Ponta: Ungureanu mi-a spus la telefon ca vrea s-o schimbe pe Roberta Anastase, dar ca nu poate

Dată publicare: 14-03-2012 14:39
Dată actualizare: 09-08-2012 00:30


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca, in discutia telefonica pe care a avut-o cu premierul Mihai Razvan Ungureanu, acesta l-a intrebat daca opozitia vine in Parlament, pentru ca doreste sa-si promoveze pachetul legislativ pe energie.

"Premierul Ungureanu m-a intrebat daca ne intoarcem in Parlament, deoarece doreste sa-si promoveze acest pachet pe energie. Am spus ca nu. Acest pachet trebuie sa indeplineasca niste criterii, niste conditii. Venim in Parlament dupa ce sunt indeplinite cele patru conditii de buna functionare a Parlamentului", a spus Ponta.

El a precizat ca i-a transmis lui Ungureanu ca nu va avea niciun fel de sprijin pentru a-si promova pachetul legislativ pe energie daca nu va exista o dezbatere publica reala asupra prevederilor cuprinse in actul normativ.

"Aseara si inainte de faimoasa emisiune, premierul Ungureanu m-a sunat si a spus ca va veni cu acest proiect. I-am transmis ca fara o dezbatere publica nu va avea sprijin pentru asa ceva. De aceea m-am grabit sa prezint oficial (strategia USL pe energie, n.r.) inteleg ca e mare graba la Guvern - vineri, marti - sa prezinte acest pachet legislativ", a spus Ponta.

El a aratat ca acest pachet legislativ nu putea fi facut de premierul Ungureanu, intrucat acesta detine de o luna functia de sef al Executivului.

"Nu putea sa-l faca Ungureanu, pentru ca el e de o luna. Am mari dubii cine l-a facut - daca l-au facut cei de dinainte, l-au facut rau, ca-i chema Ariton, Videanu, sunt tot cei care au facut contracte cu baieti destepti, tot cei care i-au numit in functii pe actualii membri si lideri PDL. Nu am vazut ca actualul Guvern, actualul premier sa-i demita pe managerii PDL ai companiilor de stat si sa-i schimbe cu manageri independenti", a spus Ponta.

El a spus ca a vorbit cu Crin Antonescu si Daniel Constantin despre discutia telefonica purtata cu premierul Ungureanu, decizia fiind ca liderii USL vor merge la dialog cu rerezentantii puterii, respectiv Mihai Razvan Ungureanu, Emil Boc sau Kelemen Hunor, pentru a discuta despre deblocarea Parlamentului prin asumarea celor patru conditii puse de opozitie.

Premierul Ungureanu a anuntat ca a avut, marti, o discutie telefonica cu liderul PSD, Victor Ponta, in care i-a spus ca Guvernul va aproba legi importante la dezbaterea carora opozitia ar trebui sa vina in Parlament, adaugand ca nu a "apucat" sa aiba o discutie si cu presedintele PNL, Crin Antonescu.


VIDEO PROTVPLUS.RO