Ungureanu: Sefii ANAF si CNAS nu vor fi schimbati la presiuni mediatice

Dată publicare: 13-03-2012 22:25
Dată actualizare: 25-08-2012 22:07


Ungureanu, Blejnar si Duta

Sefii diferitelor autoritati ale statului, precum Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), nu vor fi demisi ca raspuns la presiunea mediatica.

Sefii de autoritati, precum CNAS si ANAF, nu vor fi demisi ca efect al presiunii mediatice, ci doar daca nu performeaza in termenele stabilite, a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"Exista o diferenta intre a judeca administratia stand la peluza si aratand cu degetul si a reforma din interior", a spus Ungureanu, intr-o emisiune televizata, citat de Mediafax.

El a amintit ca a stabilit niste termene in care trebuie respectati anumiti indicatori de performanta si a asigurat din nou ca va dispune "actiunile administrative necesare" daca sefii autoritatilor guvernamentale nu se incadreaza in aceste termene.

Liniile cu predare maghiara de la UMF nu reprezinta un compromis

Ungureanu a mai declara ca infiintarea liniilor cu predare in limba maghiara la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Targu Mures nu reprezinta un compromis din partea Executivului, deoarece Cabinetul lucreaza tehnic si nu este un mediator intre partidele aflate la guvernare.

"Din perspectiva Guvernului nu vorbim de un compromis", a spus Ungureanu. El a reluat ideea ca atunci cand reprezentantii coalitiei ajung la un punct de vedere comun privind universitatea din Targu Mures, Guvernul reactioneaza tehnic in functie de acest punct de vedere.

Proiectul hotararii de guvern prevede ca Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures va avea linii cu predare in limba maghiara la specializarile Medicina, Farmacie si Asistenta medicala generala, pentru 325 de studenti, si in engleza la Medicina, pentru 50 de studenti.

Nu i-am facut lenesi pe sinistratii din zonele inzapezite, nu este cazul sa imi cer scuze

Premierul Mihai Razvan Ungureanu sustine ca nu i-a facut "lenesi" pe sinistratii din judetele Buzau si Vrancea care nu ii ajutau pe militari la deszapezire si ca nu este cazul sa isi ceara scuze, afirmand insa in acelasi timp ca lipsa de spirit civic nu poate fi cautionata. "Primul-ministru nu are obrazul atat de gros incat sa ii certe pe oameni. Nu i-am facut pe oameni lenesi, dar trebuie inteleasa revolta unui om care a crescut pe forte proprii, vazand oameni dezinteresati de curatarea propriului loc. Cei care au, pot si nu muncesc nu intra neaparat in etica mea", a spus Ungureanu.

El a aratat ca ii pare rau totusi pentru cei care merita si asteapta, iar Guvernul nu reuseste sa le faca viata mai buna. In luna februarie, aflat in zonele inzapezite din judetele Buzau si Vrancea, seful Guvernului s-a declarat nemultumit de faptul ca militarii deszapezesc drumurile, in timp ce localnicii "stau in casa la caldura".

Ulterior, premierul a atentionat, intr-un discurs sustinut la Ministerul Administratiei si Internelor, ca este necesar ca la nivel local sa fie constituite servicii voluntare de interventie in cazuri de urgenta, pentru recastigarea unui spirit civic "diminuat" de anii anteriori.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO