Ponta sustine ca Basescu s-a opus restituirii catre pensionari a unei parti din CASS

Ultima actualizare: 16-08-2012 07:41
Victor Ponta si Traian Basescu

Premierul Victor Ponta a afirmat, joi seara, ca presedintele Traian Basescu s-a opus recent restituirii catre pensionari a cotei din contributia de asigurari sociale de sanatate perceputa ilegal incepand cu 2011.

Considerentul ar fi fost ca aceasta rambursare ar majora deficitul Fondului de sanatate.

Seful Guvernului a afirmat, la un post de televiziune, ca a avut in ultimele zile doua discutii pe aceasta tema cu seful statului, la care a participat si ministrul Finantelor, si ca opinia presedintelui Basescu diferea de cea a Guvernului in privinta restituirii CASS.

"Eu si ministrul Finantelor i-am explicat ca aceasta este totusi optiunea noastra politica. Presedintele era impotriva ideii de a inapoia acesti bani, spunea ca judecatorii Curtii Constitutionale au dat mai multe decizii pe aceasta tema, iar ultima decizie nu impunea restituirea. Noi am spus ca este un angajament pentru care am si dat jos Guvernul Ungureanu si ca nu renuntam", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca, pana la urma, ca si in cazul reprezentarii Romaniei la Consiliul European, decizia apartine Guvernului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO