Ponta: Nu sunt probleme in USL, initiativa PNL privind alegerile locale e treaba Parlamentului

28-09-2013 15:07

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, raspunzand unei intrebari, ca nu sunt probleme in USL si ca proiectul parlamentarilor PNL e "treaba Parlamentului".

"Vor fi tot timpul tentative de scandal si de la Basescu, si de la Crin, si de la Dragnea, de la oricine altcineva", a mai spus Ponta.

Premierul, care a participat la Bistrita la inaugurarea unei noi sectii a producatorului de acumulatori auto Rombat Bistrita, a fost intrebat de jurnalisti daca sunt probleme in USL generate de proiectul de lege privind modificarea legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale depus de parlamentarii PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu, nu sunt probleme", a raspuns Victor Ponta.

Referitor la acest proiect, premierul a spus ca este decizia Parlamentului si ca el se va ocupa de "probleme guvernamentale".

"E decizia Parlamentului. Eu vreau sa va spun ca, asa cum ati putut vedea si ieri (vineri - n.r.), incerc sa rezolv niste probleme importante pentru judetul Constanta, portul, podul de la Agigea, astazi sunt la Bistrita sa vad ce s-a intamplat cu ajutorul de stat (de 13 milioane de lei acordat de Guvern companiei Rombat - n.r.) si iata s-au creat niste locuri de munca. Eu asta o sa fac in fiecare zi ca prim-ministru. Ca o sa fie tot timpul tentative de scandal si de la presedintele Basescu, in ultimele saptamani vad ca s-a mai oprit, dar probabil ca nu il tine mult, si de la Crin (Antonescu - n.r.) , si de la colegul meu Liviu (Dragnea - n.r.), si de la oricine altcineva, eu cred ca datoria mea este sa ma ocup de aceste probleme guvernamentale, de partea de metrou, de autostrazi, iar scandaluri aveti dumneavoastra (presa- n.r.) si fara mine", a afirmat Victor Ponta.

Jurnalistii au insistat insa pe subiect si l-au intrebat pe premier daca i se pare normal ca partenerii de coalitie sa depuna un proiect de lege in Parlament de care PSD sa nu stie.

"Eu vreau sa va spun ca, din punctul de vedere al Guvernului, lucrez foarte bine cu toti ministrii, indiferent daca sunt social-democrati, liberali sau conservatori si ca 99,9% din ce asteapta oamenii de la mine este performanta guvernamentala. Daca rezolvam cu podurile, cu fabricile, cu drumurile, restul lucrurilor raman pentru dumneavoastra. Eu nu o sa merg la chestia asta cu scandalul si cu cearta, orice ati face si ati spune, orice ar spune oricine, orice ar spune Traian Basescu", a adaugat Victor Ponta.

Parlamentarii PNL - 63 de senatori si deputati - propun, intr-o initiativa de modificare a legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, revenirea la sistemul de vot in doua tururi pentru primari si la alegerea sefului Consiliului Judetean in mod indirect, de catre consilieri.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca PSD nu sustine initiativa PNL de modificare a legii administratiei locale si considera ca trebuie o discutie cu PNL cat mai curand pentru ca lucrurile sa fie transate cat mai rapid, daca se merge mai departe cu "acest USL".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26