Ponta: Traficul rutier pe podul de la Agigea va fi restrictionat la maxim 3,5 tone de la 1 octombrie

27-09-2013 14:32

Traficul rutier pe podul de la Agigea va fi restrictionat la maxim 3,5 tone de la 1 octombrie, astfel incat vor mai putea circula doar masinile mici si microbuzele de scoala

Din iunie anul viitor, podul va fi inchis, timp in care se va lucra la podul de la Poarta 10 ca varianta alternativa.

"De la 1 octombrie trebuie sa restrictionam traficul pe podul actual (n.r. - de la Agigea) la maxim 3,5 tone, astfel ca pe pod vor mai putea trece doar masinile mici si microbuzele de scoala, circulatia tuturor celorlalte autovehicule - camioane, autobuze, inclusiv cele apartinand transportului in comun - urmand sa fie oprita. Traficul masinilor sub 3,5 tone va fi monitorizat 24 de ore din 24 in privinta degradarii care, in ultima perioada, s-a accelerat intr-un ritm foarte rapid, fiind afectata structura de rezistenta. Daca va aparea o situatie de pericol iminent cei de la CNADNR au de la mine mandat sa opreasca imediat traficul. Siguranta celor care folosesc podul este prioritara", a declarat, vineri, la Constanta, premierul Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a spus ca in ceea ce priveste situatia autovehiculelor de interventie pentru situatii de urgenta care au peste 3,5 tone, acestea evident vor trece pe pod, fiind o situatie de urgenta.

"Nu de la o masina de pompieri se degradeaza podul, dar daca trec zilnic masini grele evident ca degradarea se accentueaza", a spus Ponta.

Potrivit lui Ponta, autoritatile implicate vor face o monitorizare exacta si vor fi puse la dispozitie toate resursele necesare pentru ca podul de la Poarta 10 (n.r. - podul de peste Canal de la Poarta 9 - 10 a Portului, aflat in prelungirea autostrazii, care are si o bretea ce duce la Agigea) sa fie terminat pana in luna mai 2014, astfel incat atunci cand va fi inchis complet traficul pe podul de la Agigea celalalt sa-l poata suplini.

"Din iunie 2014 se inchide podul actual pentru reparatii in masura in care exista solutie alternativa cu podul de la Poarta 10", a spus Ponta.

Premierul a adaugat ca va fi marita capacitatea de transport feroviar pentru navetisti si ca, de asemenea, saptamana viitoare de la Galati va fi adus bacul pentru transportul tirurilor "ca sa nu ocoleasca o suta si ceva de kilometri.

"Am mai luat decizia ca, in privinta traficului greu, care va fi cel mai afectat, Consiliul Judetean Constanta sa suspende taxa pentru drumurile judetene, urmand ca prejudiciul creat bugetului judetean sa fie compensat din fondul de rezerva al Guvernului", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, vineri, cu responsabilii in cazul inchiderii podului de la Agigea pentru a reanaliza situatia, la sedinta participand reprezentanti ai constructorului, ai consultantului tehnic, ai IPTANA, ai unor ministere, ai Politiei Rutiere, dar si primari din localitatile afectate de masura.

Miercuri, premierul declara ca datele actuale indica faptul ca aproape jumatate din structura podului de la Agigea este afectata si poate sa cada in orice moment.


VIDEO PROTVPLUS.RO