Ponta: Morar considera ca toate unitatile de Parchet sunt monopolul sau, nu pot sa accept asa ceva

03-04-2013 17:12

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Daniel Morar "considera ca toate unitatile de Parchet sunt monopolul sau personal", el aratand ca nu poate accepta asa ceva si ca va explica acest lucru si colegilor sai din conducerea USL.

"O sa avem o sedinta a USL, o sa le explic colegilor din USL modul in care vad lucrurile, anume ca de azi noi nu mai avem procuror general, ca domnul Morar nu mai are nicio baza legala ca sa conduca Ministerul Public si e foarte grav, practic toate actele semnate de domnul Morar de azi pot fi atacate in instanta", a spus Ponta.

El a aratat ca nu poate accepta ca Morar sa considere ca Parchetele sunt monopolul personal.

"In al doilea rand, dupa tot ce s-a intamplat ieri, eu am crezut in buna intentie si credinta a celor cu care am discutat, insa s-a dovedit ca domnul Morar considera ca toate unitatile de Parchet sunt monopolul personal al domniei sale, ori asa ceva nu pot sa accept", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca va continua sa faca propuneri pentru posturile vacante pentru inlocuirea persoanelor care le ocupa acum si care sunt apreciate de Morar, in conditiile in care el crede ca pot fi ocupate de alte persoane.

"In al treilea rand, ca o sa continui sa fac nominalizari pentru functii care de un an de zile cel putin sunt vacante si sunt ocupate de persoane pe care, sigur, le apreciaza domnul Morar, dar eu cred ca pot fi si alte persoane", a mai spus Ponta.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO