Ponta: Geoana a aratat ca e in afara PSD si s-a vazut cine il sustine cu adevarat

08-11-2011 11:27

Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca prin refuzul de a accepta decizia BPN de inlocuire de la presedintia Senatului, Mircea Geoana s-a situat clar in afara partidului.

Ponta a spus ca refuzul lui Mircea Geoana de a se supune deciziei BPN al PSD, de inlocuire a sa la sefia Senatului cu Titus Corlatean, echivaleaza cu situarea de facto a acestuia in afara partidului.

"Mircea Geoana a aratat astazi (luni, n.r.) foarte clar ca nu mai este in PSD, nerespectand nici decizia grupului PSD din Senat, nici decizia Biroului Permanent. Prin nerespectarea lor, Geoana s-a situat foarte clar in afara partidului. Un al doilea element pozitiv a ceea ce s-a intamplat astazi in plenul Senatului este ca s-a vazut foarte clar care sunt in realitatea sustinatorii lui Geoana: Serban Mihailescu de la UNPR si Cristian Radulescu de la PDL", a declarat Ponta.

PSD a solicitat oficial, luni, in plenul Senatului, condus de Mircea Geoana, inlocuirea acestuia din functie cu senatorul PSD Titus Corlatean.

Antonescu: Azi majoritatea din Senat l-a sustinut pe Geoana pentru functia de presedinte

La randul lui, liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca in urma sedintei de plen din Senat in care PSD a propus inlocuirea lui Geoana din functia de presedinte, s-a ajuns la o situatie "interesanta".

"Cred ca in urma sedintei de azi am ajuns la situatia destul de interesanta prin care majoritatea, adica cei din PD si UNPR, il sustine pe Mircea Geoana pentru functia de presedinte al Senatului", a spus Crin Antonescu.

El a aratat ca este legitim ca un partid sa decida daca reprezentantul sau intr-o pozitie politica mai are sau nu sustinere si ca PSD era indrept sa decida in acest sens. "E o decizie exclusiva a PSD, nu si a noastra", a subliniat Antonescu.

"Problemele sunt in PSD si trebuie lamurite acolo. Ca aliat, ca vecin e foarte clar ca un partid trebuie sa clarifice niste lucruri si uneori pentru asta trebuie sa ia decizii dureroase", a mai spus Antonescu.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO