Ponta: Cred ca au inteles si liberalii care e problema.Astept ca Antonescu sa ia lucrurile in serios

USL - Crin Antonescu si Victor Ponta

Ponta apreciaza drept "utila" intalnirea de vineri cu liderii PNL de la Palatul Victoria, care, in opinia sa, "pareau ca nu au inteles" care este problema social-democratilor, respectiv daca liberalii sunt solidari in totalitate cu Guvernul.

Liderul PSD asteapta de la Crin Antonescu "sa ia lucrurile mai in serios".

"Nu poti sa fii nici solidar, nici serios daca tolerezi un personaj ca Sorin Rosca Stanescu", iar "daca Sorin Rosca Stanescu va fi un erou la liberali, atunci vor aparea si alti doritori de glorie si ruptura va fi inevitabila", a sustinut Victor Ponta, vineri seara, intr-o interventie telefonica la RTV, potrivit Mediafax.

La inceputul interventiei, premierul a mentionat ca este vorba despre "niste lucruri serioase" in interiorul USL, care vor fi discutate si luni.

El a precizat ca pana acum nu a vorbit public despre divergente in cadrul USL, dar de aceasta data este "o problema serioasa".

Citește și
Victor Ponta
Stanescu: Nu plec din PNL. Daca Ponta ramane consecvent, altceva il determina sa vrea ruperea USL
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"Si intalnirea de azi dupa-amiaza a fost foarte utila pentru a-i face pe colegii liberali sa inteleaga care este problema, ca pareau ca nu au inteles. Problema nu este Sorin Rosca Stanescu, ci daca PNL este solidar cu Guvernul si cu deciziile grele pe care trebuie sa le luam. Daca noi guvernam si cativa oameni se fac ca sunt in opozitie (...), asa nu se poate", a afirmat Ponta.

Intrebat daca le-a cerut explicit liderilor PNL sa-l excluda din partid pe Rosca Stanescu, liderul PSD a spus ca nu il intereseaza calitatea acestuia.

El a adaugat ca in acest caz este vorba despre o campanie pe care senatorul PNL a dus-o la adresa PSD din februarie si pe care "PSD nu o poate tolera de la cineva care se face ca e in opozitie si de fapt este la putere si beneficiaza din plin de acest lucru".

"Nu poti sa jignesti tot timpul PSD, sa te faci ca esti in opozitie, si tu sa beneficiezi de putere. Nu se poate si in caruta si in teleguta", a adaugat Ponta.

Premierul a mai spus ca el nu da "ultimatumuri" si ca isi doreste sa colaboreze in continuare cu PNL.

"Asta am explicat dupa-amiaza. (...) Problema este daca suntem asa cum am fost, si anume uniti, sau daca incepe jocul din 2007 al PDL, cand se facea ca e la putere si in opozitie, lucruri pe care le mai facea si PSD in 2009", a precizat Ponta.

Victor Ponta a afirmat ca el asteapta de la Crin Antonescu "in primul rand sa ia lucrurile mai in serios".

"Declaratiile publice au fost serioase, dar am vazut din pacate ca in interior nu erau asa de serioase", a mentionat liderul PSD.

El s-a declarat convins ca dupa discutia de la Palatul Victoria toata lumea a inteles bine care este supararea social-democratilor si ca PSD doreste ca PNL sa fie solidar cu Guvernul, asa cum sunt si social-democratii.

"Vor veni momente dificile. Guvernarea e mai grea decat opozitia. Vrem sa stim daca ne putem baza", a adaugat Ponta. Intrebat despre afirmatiile lui Rosca Stanescu, care a spus ca este prieten cu el, Victor Ponta a raspuns ca nu-l considera prieten pe acesta si ca aceasta nu ar fi "singura minciuna" pe care a spus-o Rosca Stanescu.

"Cred ca a fost o mare greseala din partea USL sa accepte persoane precum domnul Rosca Stanescu, dar acum e tardiv", a mai afirmat Ponta.

Intrebat cum va guverna daca se rupe USL, Victor Ponta a raspuns: "Nu m-am gandit la acest lucru, pentru ca intentia mea si a celor de la PSD este de a merge mai departe cu USL, insa o coalitie asa de importanta este cand se respecta un acord scris. (...) Noi ne-am respectat toate acordurile scrise. Va amintesc ca in decembrie am vrut sa respectam chiar si acordul cu UDMR, dar nu s-a putut. Noi ne tinem de cuvant".

Premierul a mentionat ca nu poate spune ce se va intampla daca PNL nu face nimic concret.

"In mod sigur, motivul pentru care si domnul Antonescu a venit azi la Guvern si noi am vrut sa vorbim este ca cei care ne-au votat asteapta seriozitate si solidaritate. Nu poti sa fii nici solidar, nici serios daca tolerezi un personaj ca Sorin Rosca Stanescu", a adaugat Ponta.

"Daca Sorin Rosca Stanescu va fi un erou la liberali, atunci vor aparea si alti doritori de glorie si ruptura va fi inevitabila", a avertizat liderul PSD.

Victor Ponta a subliniat ca orice social-democrat care ataca ministrii liberali sau pe Crin Antonescu va fi exclus din PSD.

"Orice social-democrat care ataca ministrii PNL sau pe Crin Antonescu sau care vine in Parlament si face alte majoritati, noi suntem mai putin timizi decat liberalii, il excludem din partid si cu asta, basta", a sustinut presedintele PSD.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
CRIZA IN USL. Ponta dupa intalnirea de urgenta de la Palatul Victoria:
CRIZA IN USL. Ponta dupa intalnirea de urgenta de la Palatul Victoria: "Nu am decis inca nimic"

Premierul Victor Ponta a catalogat joi cazul Sorin Rosca Stanescu drept cea mai mare criza din istoria USL, iar reactiile din teritoriu au venit imediat.

Stanescu: Nu plec din PNL. Daca Ponta ramane consecvent, altceva il determina sa vrea ruperea USL
Stanescu: Nu plec din PNL. Daca Ponta ramane consecvent, altceva il determina sa vrea ruperea USL

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat, vineri, ca "nu se pune problema" sa plece din partid, ca "o alianta atat de importanta" cum este USL nu poate sa se "prabuseasca" din cauza lui.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.