Premierul Ponta a fost informat ca Traian Basescu vrea sa-l suspende pe ministrul Andrei Marga

05-07-2012 12:33

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, a fost anuntat de catre Administratia Prezidentiala ca va fi suspendat daca nu trimite toate documentele aferente numirii unor ambasadori, in special a celui propus pentru Roma.

Anuntul a fost facut de catre premierul Victor Ponta.

"In timpul acestei intalniri (cu oamenii de afaceri prezenti la Camera de Comert-n.r.), am avut o discutie telefonica urgenta cu ministrul Marga, care m-a informat ca pe problema unor ambasadori care au fost audiati si au primit vot negativ in comisiile de politica externa, de la Cotroceni i s-a transmis ca daca nu trimite toate documentele - este vorba in special de ambasadorul de la Roma, daca am inteles bine, din scurta discutie - va fi suspendat pentru ca nu isi indeplineste indatoririle. Eu am considerat ca nu avem nevoie de o noua criza si avem nevoie de ministrul de Externe, astfel ca i-am cerut sa procedeze la trimiterea documentelor catre presedinte, dar in momentul in care Parlamentul a dat aviz negativ si presedintele vrea sa numeasca maine ambasadori, se dorea o noua criza", a spus Ponta.

Comisiile pentru politica externa ale Parlamentului au respins, pe 26 iunie, propunerea MAE ca Dana Manuela Constantinescu sa fie numita ambasator al Romaniei in Italia, cu reprezentare si in Malta si San Marino. Propunerea a intrunit 9 voturi "impotriva", trei voturi "pentru" si doua abtineri.

In cadrul audierilor, ea nu a stiut sa spuna numele ministrilor italieni care detin portofoliile de Interne si Externe.

Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, a declarat ca Presedintia "nu a facut niciun demers impotriva" ministrului Afacerilor Externe, Andrei Marga. "Presedintia nu a facut niciun demers impotriva domnului ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga", a declarat Oprea.

Joi, premierul Victor Ponta a plecat pentru un minut din sedinta cu oamenii de afaceri de la Camera de Comert pentru o discutie telefonica. La intoarcere, el a afirmat ca a aflat ca presedintele Traian Basescu il lasa fara ministrul de Externe.

"Am iesit din sala, pentru ca am fost sunat si am aflat ca Traian Basescu tocmai ma lasa fara ministrul de Externe", a spus Ponta.

La randul sau, ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat ca nu stie despre ce este vorba. "Nu stiu, nici nu stiu la ce va referiti", a spus Marga.

Intrebat daca a avut vreo discutie cu premierul sau cu presedintele Traian Basescu privind o eventuala suspendare a sa din functie, precum si despre reprosurile care i-ar fi aduse, Marga a spus ca nu a avut nicio discutie pe aceasta tema si ca nici nu intelege despre ce ar fi vorba.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26