Ponta ii da replica premierului ungar: "Atitudinile lui Viktor Orban sunt jignitoare la adresa Romaniei"

Ultima actualizare: 30-07-2015 00:02
victor ponta - gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca afirmatiile premierului ungar Viktor Orban ca lider politic fata de Romania sunt jignitoare.

"Mi-a facut un compliment. A zis ca pana-n 2012 se intelegea bine cu Guvernul din Romania si dupa 2012 nu. Eu am luat-o ca pe un compliment, pentru ca mie mi se pare ca atitudinile domniei sale, nu ca prim-ministru, daca am o problema ca prim-ministru discutam noi, ci ca lider politic, sunt atitudini jignitoare la adresa Romaniei si atitudini inacceptabile din punct de vedere politic intre doua tari vecine si prietene. Am spus acest lucru tot timpul, nu vreau sa raspund la provocari, sa pun gaz pe foc," a spus premierul, intrebat despre declaratiile premierului ungar, la adresa Romaniei, facute la Tabara de Vara de la Baile Tusnad.

Intrebat daca-si mentine acest punct de vedere si dupa postarile lui Viktor Orban pe Facebook cu "insigne ale Ungariei mari", Ponta a raspuns: "Cu atat mai mult".

"Este un tip de...nu doar ofensator, ci si provocator, motiv pentru care, repet, faptul ca domnul Orban spune ca nu cu mine nu se intelege bine, ca-i vrea pe pe pedelisti...", a afirmat premierul potrivit Agerpres care citeaza Antena 3.

Ponta a precizat ca a fost in Ungaria, dar nu la invitatia premierului ungar, ci la un miting al Partidului Socialist Maghiar.

Intrebat daca stie care ar putea fi motivele lui Viktor Orban pentru declaratiile sale, premierul Ponta a replicat: "Da, pentru ca sunt in Romania...nu vorbesc de maghiari, vorbesc de romani care sunt colegi in Partidul Popular European, care il lauda. (...) Intrebati-o pe Macovei ce crede despre Orban ? (...) Doamna Macovei si domnul Laszlo Tokes sunt cei care-i canta in struna lui Orban tot timpul. (...) Intrebati-l pe domnul Balga ce crede, ca inteleg ca Guvernul de dinainte de 2012 ii placea", a continuat premierul.

De altfel, partidele de opozitie din Ungaria au criticat remarcile facute de prim-ministrul Viktor Orban sambata la Universitatea de Vara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!