Ponta ii da replica premierului ungar: "Atitudinile lui Viktor Orban sunt jignitoare la adresa Romaniei"

27-07-2015 22:59


victor ponta - gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca afirmatiile premierului ungar Viktor Orban ca lider politic fata de Romania sunt jignitoare.

"Mi-a facut un compliment. A zis ca pana-n 2012 se intelegea bine cu Guvernul din Romania si dupa 2012 nu. Eu am luat-o ca pe un compliment, pentru ca mie mi se pare ca atitudinile domniei sale, nu ca prim-ministru, daca am o problema ca prim-ministru discutam noi, ci ca lider politic, sunt atitudini jignitoare la adresa Romaniei si atitudini inacceptabile din punct de vedere politic intre doua tari vecine si prietene. Am spus acest lucru tot timpul, nu vreau sa raspund la provocari, sa pun gaz pe foc," a spus premierul, intrebat despre declaratiile premierului ungar, la adresa Romaniei, facute la Tabara de Vara de la Baile Tusnad.

Intrebat daca-si mentine acest punct de vedere si dupa postarile lui Viktor Orban pe Facebook cu "insigne ale Ungariei mari", Ponta a raspuns: "Cu atat mai mult".

"Este un tip de...nu doar ofensator, ci si provocator, motiv pentru care, repet, faptul ca domnul Orban spune ca nu cu mine nu se intelege bine, ca-i vrea pe pe pedelisti...", a afirmat premierul potrivit Agerpres care citeaza Antena 3.

Ponta a precizat ca a fost in Ungaria, dar nu la invitatia premierului ungar, ci la un miting al Partidului Socialist Maghiar.

Intrebat daca stie care ar putea fi motivele lui Viktor Orban pentru declaratiile sale, premierul Ponta a replicat: "Da, pentru ca sunt in Romania...nu vorbesc de maghiari, vorbesc de romani care sunt colegi in Partidul Popular European, care il lauda. (...) Intrebati-o pe Macovei ce crede despre Orban ? (...) Doamna Macovei si domnul Laszlo Tokes sunt cei care-i canta in struna lui Orban tot timpul. (...) Intrebati-l pe domnul Balga ce crede, ca inteleg ca Guvernul de dinainte de 2012 ii placea", a continuat premierul.

De altfel, partidele de opozitie din Ungaria au criticat remarcile facute de prim-ministrul Viktor Orban sambata la Universitatea de Vara.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO