Politicienii le doresc românilor ”sărbători luminate, cu linişte şi pace în suflet”


Ultimul update: Duminica 28 Aprilie 2019 09:24
Data publicarii: Duminica 28 Aprilie 2019 08:54
Categorie: Stiri Politice
Carmen Iohannis, Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, duminică, un mesaj prin care le doreşte românilor ”sărbători luminate, cu linişte şi pace în suflet, alături de cei dragi”.

Hristos a înviat! Dragi români, vă doresc sărbători luminate, cu linişte şi pace în suflet, alături de cei dragi!”, spune preşedintele Iohannis.

La rândul său, premierul României, Viorica Dăncilă, a transmis un comunicat ”cu prilejul sărbătorilor pascale”.

Sărbătorile Pascale ne aduc din nou binecuvântare, încredere și speranță, ne apropie mai mult de divinitatea care există în oameni și ne dau șansa unui nou început, sub orice formă ar fi acesta.

Românilor care sărbătoresc Învierea Domnului le doresc sănătate, să se bucure de armonia și emoția momentelor petrecute cu cei dragi, iar lumina sfântă să ne arate calea către ceea ce ne unește.

Paște fericit tuturor românilor, din țară și din toate colțurile lumii!” - se arată în mesajul șefului Guvernului.

Și președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea a transmis un mesaj românilor pe pagina sa de Facebook .

Să primiți Sărbătoarea Învierii Domnului cu seninătate și să vă bucurați de lumina acestor zile împreună cu cei dragi. Vă doresc Paște fericit! Hristos a înviat!” - a scris Dragnea pe rețeaua de socializare. 

În schimb, președintele PLUS, Dacian Cioloș, a avut un mesaj mai lung cu ocazia sărbătorilor pascale.

”Sărbătoarea Învierii Domnului este unul dintre evenimentele binecuvântate fără de care nu am fi ceea ce suntem: oriunde ne-am afla în lume, ne simțim aproape unii de alții de îndată ce ouăle roșii, pasca și lumina sfântă vin să ne umple din nou sufletul cu fericirea aceea care e sădită adânc în noi și nicicând pierdută, de când eram copii și trăiam cu atâta emoție aceste clipe sacre. În noaptea Învierii și în ziua de Paști, familiile se adună după ritualuri străvechi și bine păstrate, uită de supărări și de întristări, pentru a lua lumina care să le călăuzească pașii pentru încă un an. Eu sunt foarte fericit că pot să mă întorc anul acesta în satul copilăriei mele din Sălaj, acolo unde priceasna de Înviere e mai frumoasă ca oriunde, pentru că e Acasă.

Dragi români din lumea largă, dacă în aceste zile viața și munca nu v-au îngăduit să vă întoarceți în satele și orașele voastre natale, să nu uitați mai ales că Sărbătoarea Învierii Domnului este sărbătoarea luminii și a speranței. Așa cum Mântuitorul nostru Isus Hristos a învins suferința și moartea, așa trebuie să știm și noi să păstrăm aprinsă lumina speranței, chiar și atunci când ni se pare că nu vom răzbi și că suntem copleșiți de tot ce se întâmplă în țară și în jurul nostru.

Vă îndemn și eu să rămâneți aproape de cei dragi, să vă prețuiți părinții, frații și copiii. Vă încurajez să nu vă lăsați doborâți de necazuri și să aveți încredere că vom putea trece împreună peste toate greutățile.

HRISTOS A ÎNVIAT!” - a scris pe Facebook fostul premier. 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragoș Bucur, surpriză inspirată din filmele western pentru Eduard

07:14
Povestea emoționantă a lui Eduard, un băiețel de opt ani imobilizat în scaun cu rotile pe viață

05:05
Revista Beau Monde a aniversat 18 ani de la apariție. Cătălin Măruță, gazda evenimentului

04:59
În calitate de ce va fi invitat Jeremy la nunta Carolinei

03:11
România, o nouă istorie pentru o nouă națională! Cucerim nordul! România U21 – Finlanda U21, joi de la ora 20:00, ÎN DIRECT la PRO TV! Bucurați-vă de fotbal!

00:30
Istoria EURO 2020 nu se scrie fără noi la București! Pe 15 noiembrie, România – Suedia se vede în direct la PRO TV de la ora 21:45!

00:30
Cu Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase, pe urmele copilăriei

06:11
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44