PNL nu se duce la Cotroceni, insa propune alte consultari cu partidele

Ultima actualizare: 28-07-2012 20:13
Crin Antonescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat ca formatiunea sa nu va avea reprezentanti, marti, la Palatul Cotroceni, la intalnirea solicitata de presedintele Romaniei cu partidele parlamentare. In schimb, liberalii vor alte consultari cu partidele.

"Ideea in care pornim sau incercam sa pornim astfel de discutii cu toate partidele parlamentare este aceea ca am putea sa convenim pe cateva puncte, pe cateva masuri de consens pe care sa ne angajam ca astazi si in urmatorii ani, indiferent cine va guverna Romania, le va aplica",  a explicat Crin Antonescu ideea care sta la baza acesti invitatii, facute de PNL Guvernului si partidelor parlamentare.

Exista insa o exceptie, a mai spus Antonescu, din randul partidelor care NU sunt invitate de PNL la consultari. Aceasta se numeste UNPR, "care s-a constituit in afara si impotriva vointei electoratului."

Cat despre temele propuse de liberali pentru consultari, acestea vizeaza reforma fiscala, administrativa, precum si reforma in sanatate si in educatie.

In ceea ce priveste invitatia lansata de Traian Basescu, presedintele PNL a spus inca o data ca formatiunea sa nu se va mai prezenta la Cotroceni, la consultarile solicitate de seful statului, decat atunci cand se va dori constituirea unui nou Guvern sau va fi vorba de o eventuala dizolvare a Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate.

Basescu a invitat partidele parlamentare la consultari, marti, la ora 12.00.

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO