PNL a adoptat "Decalogul integritatii", testul care triaza candidatii. Cati primari vor fi scosi de la alegerile din 2016

Ultima actualizare: 14-12-2015 07:02

Dintre cei o mie de primari ai PNL, aproximativ 100 nu vor mai fi lasati sa candideze la alegerile locale din 2016.

Cel putin, asta promit liderii Alina Gorghiu si Vasile Blaga, dupa ce au fost adoptate 10 criterii de integritate pe care trebuie sa le respecte candidatii. Coruptia, plagiatul sau traseismul politic, sunt doar cateva dintre aceste criterii care vor fi aplicate si pentru cei care se viseaza senatori sau deputati.

"Decalogul integritatii", asa cum l-au numit liderii PNL, a fost adoptat vineri de liberalii veniti la Bucuresti din toata tara. Nu a lipsit nici seniorul Mircea Ionescu Quintus.

Mircea Ionescu Quintus, presedintele de onoare al PNL: "Imi face placere sa anunt pe fetita, imi permit sa spun asa si imi permit sa spun "pe care o iubesc", sa ia cuvantul!"

Alina Gorghiu, co-presedintele PNL: "Nu mai acceptam nici comunism, nici traseism, nici fals, nici discriminare, nici probleme cu justitia."

Teoretic, de acum inainte, cine vrea sa candideze din partea PNL va trebui sa treaca acest test in 10 puncte. In primul rand, nu trebuie sa fi fost ofiteri sau colaboratori ai fostei securitari, dar nici ai nomenclaturii comuniste. De asemenea, traseismul politic, nepotismul, contractele cu statul, incompatibilitatea si conflictul de interese sunt criterii de respingere a candidatilor. Cel mai important criteriu este cel privind problemele cu legea penala. Nu doar persoanele condamnate definitiv, dar si cele pe numele carora a inceput urmarirea penala nu au ce cauta pe listele PNL, promit liderii partidului. Nici plagiatul nu este acceptat.

Vasile Blaga, copresedintele PNL: "Sunt doua mari rele pe care putem sa le facem PNL: in primul rand, sa actionam stalinist, herupist, taliban, emotional, dupa criteriile bunului plac si promovari de clantai, de demagogi, care recita aria schimbarii totale ca sa apuce si ei un os de ros."

Aplicarea criteriilor de integritate va face cel putin 100 de "victime" in randul actualilor primari PNL, in special din cauza problemelor penale. Cateva zeci de senatori si deputati nu vor trece, de asemenea, testul de integritate si nu vor mai fi acceptati pe liste, promit liderii PNL.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO