PMP face plangere la DNA impotriva lui Tariceanu pentru ”biletelul roz” din 2007. Ce reactie a avut presedintele Senatului

Elena Udrea

Partidul Miscarea Populara a depus, marti, o plangere penala la DNA impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, pentru trafic de influenta in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, in episodul ”biletelul roz” din 2007.

Presedintele PMP, Elena Udrea, a anuntat, marti, pe

Facebook

, ca Partidul Miscarea Populara a decis sa depuna plangere penala la DNA impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, pentru trafic de influenta in favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, pentru ca acesta ii cerea, pe cand era prim-ministru, printr-un biletel, presedintelui Basescu, sa intervina la Parchet in favoarea prietenului sau.

”Tariceanu ar trebui sa isi dea de urgenta demisia din fruntea Senatului. El este ultimul om care ar putea vorbi despre onoare sau justitie, in conditiile in care acum nu este decat o marioneta in mainile lui Dan Voiculescu si a tuturor celor care au problerme cu legea si vor sa scape nepedepsiti, dupa ce au praduit Romania. Sunt convinsa ca DNA de acum va putea face mult mai multa lumina in acest caz decat Parchetul General de atunci, pe care majoritatea PNL-PSD il controla”, a scris Udrea.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, in replica, faptul ca singurul lucru pe care doreste sa il comenteze este ca ”DNA va putea sa analizeze, si justitia trebuie sa functioneze”. ”Parcursul normal si firesc acesta este, am incredere ca DNA va proceda conform legii si mai multe comentarii nu am de facut pe acest subiect. in momentul cand intra justitia in functiune, eu ma abtin sa comentez”, a spus Calin Popescu Tariceanu.

Citește și
Calin Popescu Tariceanu , Victor Ponta
Tariceanu: Plenul Parlamentului va adopta o declaratie comuna pentru demisia de onoare a lui Traian Basescu
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Presedintele Senatului a mai spus, intrebat despre faptul ca aceasta plangere vine atat de tarziu, ca aceasta intrebare trebuie adresata altcuiva. Tariceanu a comentat si sintagma ”biletelul roz”. ”Cred ca e mai putin specifica barbatilor, dar, in fine, acesta este un lucru cu totul secundar”, a spus el. ”Un document, in general, cand il transmiti, il trimiti cu o nota de insotire. Ca sa clarificam lucrurile acestea de la bun inceput, si lasati povestea cu biletelul roz doamnei care se ocupa cu aceste chestiuni”, a spus Tariceanu.

In 2007, presedintele Traian Basescu a prezentat biletelul ce i-a fost trimis de Tariceanu la inceputul anului 2005, impreuna cu materialul Rompetrol.

"1. Draga Traian, iti trimit alaturat un document redactat de Petromidia in legatura cu cercetarile care au loc. 2. Daca ai ocazia, sa vorbesti la Parchet despre subiect?", scria Tariceanu, care si semna. Basescu l-a acuzat la acel moment pe premier ca i-a propus un parteneriat cu "oligarhiile", pe care nu l-a acceptat. Despre existenta acestui biletel a vorbit pentru prima data Elena Udrea, care la acel moment era consilier de stat la Cancelaria presedintelui.

Procurorii Parchetului ICCJ au dispus, in 17 aprilie 2007, neinceperea urmaririi penale fata de premierul Calin Popescu Tariceanu si Elena Udrea, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de instigare la favorizarea infractorului, respectiv divulgarea de informatii care nu sunt destinate publicitatii.

Prin plangerea adresata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la data de 22 ianuarie 2007, Uniunea Populara Social – Crestina, reprezentata prin presedintele Ioan Talpes, a solicitat efectuarea de cercetari cu privire la transmiterea de catre primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, a unui inscris prin care se solicita presedintelui Traian Basescu, o interventie in cazul SC Rompetrol SA. Talpes a sesizat Parchetul dupa ce presedintele Traian Basescu a prezentat biletelul intr-o conferinta de presa organizata special la Palatul Cotroceni. Basescu a prezentat biletelul la o saptamana dupa ce Elena Udrea a vorbit despre acesta intr-o emisiune televizata.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Calin Popescu Tariceanu spune ca Traian Basescu nu se poate
Calin Popescu Tariceanu spune ca Traian Basescu nu se poate "deroba" de fratele sau

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, ca Traian Basescu nu se poate "deroba" de fratele sau si sa arunce atentia publica in alta parte.

Tariceanu: Plenul Parlamentului va adopta o declaratie comuna pentru demisia de onoare a lui Traian Basescu
Tariceanu: Plenul Parlamentului va adopta o declaratie comuna pentru demisia de onoare a lui Traian Basescu

Unii parlamentari ii cer presedintelui Traian Basescu demisia de onoare. Alesii puterii vor vota miercuri o declaratie politica prin care il acuza pe seful statului ca desi stia de un an despre faptele fratelui sau, nu a intervenit.

Scandalul Mircea Basescu ajunge la CSM. Tariceanu dezgroapa cazul procurorului Iacobescu, care s-a ocupat de Bercea Mondial
Scandalul Mircea Basescu ajunge la CSM. Tariceanu dezgroapa cazul procurorului Iacobescu, care s-a ocupat de Bercea Mondial

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, anunta ca va sesiza CSM pentru initierea unei anchete a Inspectiei Judiciare privind imprejurarile in care i-a fost retras procurorului Iacobescu in 2011 dosarul in care era mentionat Mircea Basescu.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.