Basescu: Ministerele de Interne si de Finante trebuie restructurate

Dată publicare: 26-07-2011 06:33
Dată actualizare: 25-06-2012 03:03


Traian Igas

Traian Basescu a pleda pentru restructurarea ministerelor de Interne si de Finante, opinand ca aceasta "trebuie sa fie un moment de selectare a oamenilor de calitate" si a afirmat ca isi pune "oarece sperante" in ministrul Traian Igas.

Seful statului a fost intrebat cum i se pare ca merg lucrurile in MAI si in politie in general, avand in vedere aparitia destul de frecventa a unor scandaluri, cel mai recent desfasurandu-se la Deta.

"Personal am incredere intr-o astfel de structura a statului si in Ministerul de Interne roman. In acelasi timp, el nu este performant, suficient de performant, datorita calitatii slabe a multora dintre politisti, jandarmi, stiu eu ce mai au pe acolo si a birocratiei (...) Ce restructurari s-au facut? In politie? Ati auzit dumneavoastra de restructurare in politie? Toti ministrii care au fost pana acum - imi mai pun oarecare sperante in Igas, imi mai pun oarecare sperante - dupa doua saptamani vorbeau ca generalii din Ministerul de Interne. Toti s-au dus acolo, «Reformez eu politia si ii fac sa fie la dispozitia cetateanului» si dupa doua saptamani, am vazut atatia cand eram in guvern dintre ministrii care s-au perindat, exact ca si ministrii de Finante.

Toti se duc si pleaca cu ideea sa puna cate o bomba sub Ministerul de Finante, sa termine cu birocratia, cu restituirile ilegale de TVA, cu aranjamentele de la ANAF, cu cele din vama. Dupa doua saptamani uita toti sa mai vorbeasca de reformarea MAI si a Ministerului de Finante. Aici este, daca vreti, este si un semnal public", a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca isi doreste ca restructurarea sa se faca pe criteriul competentei, "sa nu ne trezim iarasi ca raman toate rudele la contabilitate, la directia economica, la logistica".

De asemenea, seful statului a mai spus ca Traian Igas, ministrul de Interne, pregateste in prezent restructurarea pe un artificiu facut pe statutul politistului.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO