PDL pierde oameni in favoarea PNL-ului dupa demisia prim-vicepresedintelui Sorin Frunzaverde

Ultima actualizare: 23-07-2012 00:16

Demisia din PDL a prim-vicepresedintelui Sorin Frunzaverde ar putea avea efecte grave asupra principalului partid de guvernamant.

Cel putin la Caras Severin, unde organizatia democrat-liberalilor ar putea sa treca la PNL odata cu Frunzaverde. In ceasul al doisprezecelea, presedintele PDL Emil Boc si secretarul general Ioan Oltean au ajuns la Resita pentru a incerca sa-i convinga pe primarii PDL, dar si pe cei trei parlamentari democrati-liberali sa nu-l urmeze pe fostul lor presedinte.

Sub presiunea unor lideri PDL care l-au acuzat pe Emil Boc ca a luat pozitia strutului in cazul Funzaverde, presedintele democrat-liberalilor a ajuns la Resita, vineri dimineata.

I-a chemat la sediul organizatiei de la Caras pe toti cei 42 de primari PDL din judet pentru a le cere sa nu-l urmeze in PNL pe Frunzaverde, pe care Boc il numea, cu doua zile in urma, "tradator" si "traseist politic".

Ca reactia conducerii centrale a venit prea tarziu a inteles si Emil Boc, din moment ce la intalnire nu au venit nici jumate din primari PDL de la Caras, restul fiind ca si plecati la PNL. Nu au vrut sa dea ochii cu fostul premier nici cei doi deputati si senatorul de Caras care vor parasi partidul si il vor urma pe Frunzaverde.

Asa ca lui Boc nu-i ramane decat sa reorganizeze filiala judeteana de la Caras Severin si sa aleaga un nou presedinte.

Insa, aripa contestatara din partid va avea acum un motiv in plus sa vorbeasca despre o posibila schimbare a lui Boc de la sefia PDL.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO