PDL intareste randurile: ministrul Teodor Baconschi s-a inscris in partid

Dată publicare: 28-09-2010 00:00
Dată actualizare: 16-09-2012 00:28


Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a confirmat marti pentru Pro TV ca s-a inscris in Partidul Democrat Liberal. El a explicat ca a luat aceasta decizie dupa ce s-a gandit cateva luni, mentionand faptul ca vrea sa aduca un suflu nou in acest partid.

"E concretizarea unei decizii la care am reflectat cateva luni. Mi se pare ca, dupa ce am urcat toate treptele in cariera diplomatica si m-am afirmat si ca intelectual, public, e normal sa ma implic pentru binele comun si in treburile comunitatii din care fac parte", a declarat ministrul de externe pentru Pro TV.

Teodor Baconschi sustine ca nu intamplator a ales sa se inscrie in partidul de guvernamant. El afirma ca a luat aceasta decizie deoarece PDL este singurul partid romanesc care face parte din grupul Partidului Popular European, valori la care ministrul a aderat de 20 de ani.

"Cred ca pot aduce un atu acestui partid, cu atat mai mult cu cat PDL se afla intr-o dificultate obiectiva, legata de gestionarea crizei economice si de masurile de austeritate", a spus Baconschi.

In ceea ce priveste ocuparea unei functii in Partidul Democrat Liberal, Teodor Baconschi sustine ca, cel putin deocamdata, nu a luat in calcul aceasta posibilitate. Cu toate acestea, el nu neaga faptul ca, la viitoarele alegeri interne ale partidului, va veni in fata membrilor PDL cu o motiune populara, cu care spera sa castige cat mai multi adepti.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO