Demisia lui Blaga - o lectie pentru sefii politistilor si jandarmilor

Dată publicare: 28-09-2010 00:00
Dată actualizare: 23-10-2012 02:11


Vasile Blaga

Demisia de onoare a lui Vasile Blaga are semnificatia unei lectii pentru sefii structurilor MAI, care nu au stiut sa gestioneze o situatie fara precedent, mitingul colegilor lor, acceptand tacit revolta celor peste 6000 de politisti.

Directorul Directiei Generale de Informatie si Protectie Interna (DGIPI-serviciul secret al MAI) - Stefan Pop, seful Jandarmeriei - Olimpiodor Antonescu, si seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica -Dan Valentin Fatuloiu - cel care superviza activitatea celor doua structuri in situatii exceptionale - au fost responsabilii care trebuiau sa asigure ordinea in Bucuresti in perioada mitingului.

Este de neexplicat cum sefului DGIPI i-au lipsit informatiile privind desfasurarea de de forte de ordine nemultumite de politica salariala a Guvernului si cele referitoare la miscarea coloanei catre Administratia Prezidentiala.

Iar daca le stia, Stefan Pop fie a minimalizat efectul mitingului, fie nu a transmis celor indreptatiti sa stie la ce se pot astepta din partea politistilor, politistilor de frontiera, angajati ai penitenciarelor si celorlalti sindicalisti.

Pe de alta parte, se ridica intrebarea de ce seful Jandarmeriei nu a dat ordin sa se constituie cordoanele triple ce inconjoara de obicei protestatarii mai virulenti, iar jandarmii nu au incercat sa isi opreasca colegii sa plece intr-un mars neautorizat.

Cititi comentariul Luciei Efrim pe www.mediafax.ro!

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO