PDL, despre comasarea prezidentialelor cu europarlamentarele: Constitutia trebuie respectata

23-01-2013 12:43

PDL

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, ca "raspunsul privind comasarea alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare in afara spiritului Constitutiei il poate da numai presedintele Romaniei si nu altcineva".

"Pozitia mea e clara: Constitutia trebuie respectata! Presedintele Romaniei le-a facut o oferta (celor de la USL, n.r.) de devansare a alegerilor prezidentiale in anumite conditii benefice pentru Romania, a fost refuzat. Raspunsul privind comasarea alegerilor in afara spiritului si cuvantului Constitutiei il poate da doar presedintele Romaniei si nu altcineva", a precizat Cezar Preda.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Mihai Stanisoara a declarat ca organizarea simultana a alegerilor europarlamentare si prezidentiale ar insemna o diminuare care nu-si are rostul a mandatului presedintelui si a aratat ca argumentele invocate de Ponta sunt demagogice si hilare.

"Nu sunt de acord cu aceasta comasare a alegerilor. Ar insemna o diminuare a mandatului presedintelui, care nu-i vad rostul", a spus Mihai Stanisoara. El a spus ca argumentul invocat de Victor Ponta pentru comasarea alegerilor, referitoare la o singura campanie electorala intr-un an, este "pur demagogic".

"Anul trecut cand au pus tara pe butuci cu un referendum si cu scandaluri nu i-a interesat acest lucru. Este hilar", a adaugat Stanisoara.

El a mai spus ca nici macar in spatele acestei propuneri nu sta dorinta de reducere a cheltuielilor cu alegerile, ci este vorba de un scop politic.

"Este vorba de un scop politic dat de faptul ca aceste cateva saptamani ale Guvernului Ponta II au aratat ca guvernarea nu este usoara pentru ei, sunt constienti ca scad in sondaje, in preferintele oamenilor cu fiecare timp care trece, si e limpede teama acestora de pierdere a alegerilor, care ii face sa incerce alte solutii", a mai spus Stanisoara.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie organizate in luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare, dar ca nu a primit inca un raspuns din partea acestuia.

Presedintele Traian Basescu a participat, la inceputul anului, la o sedinta a CSM, declarand, cu acea ocazie, ca nu a acceptat si nu va accepta, pentru restul de mandat de "18-19 luni", interventii politice in Justite. "Asa ca nu o voi face acum pe ultimele luni de mandat, mai am 18-19 luni de mandat, pana imi termin al doilea mandat. Nu imi voi compromite mandatul pe chestiuni din astea", spunea presedintele, vorbind despre acceptarea influentelor politice in justitie.

Actualul mandat al presedintelui se termina in decembrie 2014.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26