Parlamentul asteapta o scrisoare de la Traian Basescu, privind depunerea juramantului de catre Klaus Iohannis

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57
Klaus Iohannis

Vicepresedintele Senatului a declarat ca se asteapta o scrisoare din partea presedintelui Basescu cu privire la momentul depunerii juramantului de catre noul presedinte ales Klaus Iohannis in Parlament, pentru convocarea plenului reunit pe 21 decembrie.

Chelaru a fost intrebat despre o discutie din sedinta Biroului Permanent al Senatului de luni in care a fost ridicat, din nou, subiectul legat de momentul depunerii juramantului de catre presedintele nou ales, Klaus Iohannis.

”Este un subiect care a aparut dupa parerea mea din neant, el nu ar fi trebuit sa existe. Eu cred ca Administratia Prezidentiala ar fi trebuit sa faca o propunere, tinand cont de prevederile Constitutiei, si cred ca din acest punct de vedere in urmatoarele sedinte ale Birourilor Permanente reunite, primind propunerea Administratiei Prezidentiale, sa definitivam data la care noul presedinte va veni sa depuna juramantul, stiut fiind ca din acel moment inceteaza mandatul vechiului presedinte. Se discuta in principiu ziua de duminica (21 decembrie, n.r.), cred ca e chiar dupa amiaza, o sa discutam in sedinta Birourilor Permanente, insa firesc ar fi ca Administratia prezidentiala sa aiba o pozitie activa. Nu a avut pana acum, noi asteptam”, a spus Chelaru.

El a fost intrebat ce se va intampla daca Administratia Prezidentiala nu va trimite o propunere privind momentul depunerii juramantului de catre noul presedinte ales. ”Daca nu va transmite acea scrisoare vom stabili noi in Parlament data la care in mod firesc, constitutional, vine presedintele sa depuna juramantul”, a mentionat Chelaru.

Vicepresedintele Senatului a sustinut ca ”in mod firesc” depunerea juramantului ar trebui sa aiba loc duminica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO