Parlamentarii PDL care au votat motiunea ar putea fi iertati

16-06-2010 00:00

Au tradat, dar ar putea fi iertati. Situatia parlamentarilor PD-L care au votat motiunea de cenzura nu mai este asa de sigura. Mai multi lideri ai partidului spun ca acestia nu ar trebui exclusi.

Democrat liberalii care au tradat stiau dinainte ca i-ar putea paste excluderea din partid.

Liderii insa le-au pregatit o surpriza. Ar putea fi iertati. Si asta pentru ca, odata exclusi, majoritatea parlamentara s-ar subtia vizibil.

"Eu n-as subtia acum oastea PDL-ului, as discuta cu ei as vedea, pentru ca a fost un moment greu", spune vicepresedintele PDL, Cezar Preda.

Chiar si premierul Emil Boc a evitat sa le reproseze ceva "tradatorilor". A fost insa deranjat de gestul deputatului Teo Trandafir care, dupa ce a votat motiunea, s-a imbratisat cu cei din opozitie.

"Nu cred ca a fost un gest care sa faca onoare PDL. A fost unul care i-a mai adus un punct de imagine pe termen scurt", a comentat premierul.

Cazurile de tradare vor fi discutate in parte si se va stabili cine pleaca si cine ramane.

Au existat insa si situatii hilare, cand doi senatori PDL, complesiti de tensiunea momentului, au gresit bilele si au votat motiunea.

Celor opt democrat liberali care au votat motiunea li s-au alaturat alti patru independenti de la UNPR. Acestia au fost insa exclusi din partid imediat.


VIDEO PROTVPLUS.RO