In meniul Guvernului: remaniere, ministere comasate si reduceri de personal

Ultima actualizare: 12-10-2012 02:36
Informatiile privind demisiile unor ministri sunt ...
In meniul Guvernului: remaniere, ministere comasat...
In meniul Guvernului: remaniere, ministere comasat...

UPDATE: Potrivit unor surse guvernamentale, in cel mult 2 saptamani vom fi anuntati despre o remaniere, iar in aceasta clipa 4 dintre ministri au securea deasupra capului.

In plus, unele ministere ar putea disparea cu totul. Intrebat despre subiect, premierul declara ca de la el nu vom auzi vorbe, vom vedea fapte.

Cel mai criticat ministru si - cel mai probabil - primul pe lista este seful de la Munca Mihai Seitan. Daniel Funeriu de la Educatie, ministrul Agriculturii Mihail Dumitru si Sebastian Vladescu, seful de la Finante, ar fi urmatorii.

Nicio vorba insa despre posibilii inlocuitori. Doar in cazul lui Seitan, aceleasi surse sustin ca Marian Sarbu, de la UNPR, este favorit pentru preluarea Ministerului Muncii.

De asemenea, sunt voci in PD-L - printre care si primarul sectorului 3 al Capitalei Liviu Negoita - care sustin ideea unui guvern mai suplu cu doar 8 ministere.

Astfel, Ministerul Economiei ar putea fi comasat cu cel al Finantelor; la fel Educatia si Cultura ar putea constitui un singur minister. Cel de-al treilea minister nou infiintat ar fi cel al Muncii si Sanatatii, prin comasarea celor conduse in prezent de Mihai Seitan si Atilla Cseke. Portofoliul Agriculturii urmeaza sa-l cuprinda si pe cel al Mediului, in timp ce ministerul Comunicatiilor va disparea, intrand in componenta Ministerului Transporturilor si Comunicatiilor.

In plus, fiecare ministru va avea in subordine cel mult doi secretari de stat, cel mai probabil de la inceputul lunii iulie.

Sedinta de Guvern care a inceput la ora 9 a fost insa intrerupta in jurul orei 12 cand premierul a primit un telefon de la Bruxelles, unde se afla si presedintele Traian Basescu. Nu exista o confirmare oficiala ca cei doi au vorbit.

Insa la cateva minute dupa eveniment, premierul a intrerupt sedinta si a fugit la parlament pentru a discuta cu senatorii si deputatii PDL. Unii dintre ei i-au cerut deja public premierului sa-i schimbe pe unii ministri.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a infirmat zvonurile potrivit carora patru ministri ai Guvernului Boc si-ar fi pregatit  demisiile.

Oricum, cert este ca, dupa episodul motiunii de cenzura de marti, situatia in PDL este destul de tulbure. Deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu a anuntat ca premierul Emil Boc se va duce miercuri la Parlament, pentru a sta de vorba cu grupul PDL din Camera Deputatilor.

"Am solicitat premierului sa vina sa prezinte un rezultat al restructurarii si, apoi, cu ministrii", a precizat Barbu.

Ea a mai aratat ca, de miercuri, democrat-liberalii vor avea analize in grupul parlamentar legate de cei care au votat motiunea de cenzura. Acestia sunt impartiti in doua categorii: unii care au anuntat acest lucru in sedinta de gurp si altii care nu au spus acest lucru.

Totodata, Sulfina Barbu a spus ca, incepand de miercuri, democrat-liberalii vor face o analiza privind activitatea fiecarui ministru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO