Orban: ”Incredibil”. Mai mulți deputați din PNL au fost ”chemați în mod fals” la DNA Brașov

Dată publicare: 24-03-2021 15:21
Dată actualizare: 24-03-2021 15:27


Ludovic Orban

Mai mulţi deputaţi ai PNL au fost sunaţi şi "chemaţi în mod fals" la DNA Braşov, înaintea votului plenului asupra proiectului privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

"S-a petrecut un lucru absolut incredibil. Foarte mulţi colegi deputaţi din PNL, cu 40 de minute, cu 30 de minute, cu 20 de minute înaintea exercitării votului pe proiectul de lege de desfiinţare a Secţiei speciale, au fost sunaţi şi convocaţi la DNA Braşov. Înainte de a vota proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale, mai mulţi deputaţi ai PNL au fost sunaţi de pe un număr de telefon, probabil număr de cartelă, şi au fost convocaţi la DNA Braşov. Evident că era un apel fals. Deci, cineva a premeditat ca, înaintea votului pe Secţia specială, deputaţi ai PNL să fie chemaţi în mod fals, să li se comunice că trebuie să se prezinte la DNA Braşov", a declarat președintele PNL Ludovic Orban la Parlament, potrivit Agerpres.

El a menţionat că "este o listă foarte mare" cu deputaţi pentru care "s-a dorit să plece din sală", printre aceştia fiind Sergiu Bîlcea, Luminiţa Barcari, Nicolae Giugea, şi a adăugat că le-a sugerat deputaţilor sunaţi să facă o sesizare la Poliţie pentru a fi identificat numărul de telefon, respectiv a se găsi identitatea celui sau celor care au sunat.

Orban a precizat că nu ştie dacă deputaţii au fost sunaţi după acelaşi număr de telefon.

"Dacă ar fi existat o solicitare, ar fi trebuit să fie făcută în plenul Camerei Deputaţilor. (...) Dacă ar fi existat o solicitare oficială, ea ar fi fost exprimată", a arătat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au adoptat, miercuri, în plen, proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) în forma primită de la Comisia juridică, unde au fost adoptate mai multe amendamente, printre care şi unul al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.

S-au înregistrat 171 de voturi "pentru", 136 'contra' iar doi deputaţi nu au votat.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO