Orban, despre aderarea la Schengen: „România îndeplinește toate condițiile”

Ultima actualizare: 09-01-2020 14:36
ludovic orban happy
Inquam Photos / Octav Ganea

România îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la Spațiul Schengen, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban la Bruxelles, în urma întâlnirii cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

„Din punctul nostru de vedere, România respectă toate condițiile pentru aderarea la Schengen”, a declarat Orban.

Prim-ministrul a menționat că atât la nivelul Comisiei Europene, cât și la nivelul Parlamentului European, există susținere pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

„Mai trebuie să mai întreprindem demersuri până la urmă pentru a obține un consens la nivelul Consiliui European, existând nu opoziții fățișe, dar încă atitudini de nesustinere totală dar sunt convins că se vor modifică în favoarea României într-un orizont de timp rezonabil”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban, despre Mecanismul de Cooperare și Verificare

 

„În privința MCV, mi-am exprimat determinarea noastră de a transpune recomandările cuprinse în cadrul raportului anual și convingerea noastră că România va respecta toate standardele și bunele practici de la nivelul european în domeniul justiției”, a declarat Orban.

Întrebat dacă următorul MCV va fi ultimul, prim-ministrul a spus că asta depinde de România.

„Asta va depinde de noi, Comisia Europeană în mod evident are o altă atitudine față de oficialitățile de la București, față de guvernul nostru și față de președintele României, înțelege clar că a avut loc o schimbare benefică la București, dar până la urmă închiderea MCV va depinde de ce facem în România”, a transmis Orban.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO