Robert Negoiță: „PSD să-și ceară scuze”. Ciolacu: „Robert, te aștept la partid”

Robert Negoita
Agerpres

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat miercuri că este dispus să revină în PSD, cu condiţia ca partidul să fie determinat să-şi să-şi ceară scuze public pentru modul în care a condus România în ultimii ani.

El mai solicită PSD să-și asume nişte "acţiuni, principii şi valori fără de care PSD nu are viitor".

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns, ulterior, lui Robert Negoiţă, pe Facebook, spunându-i că îl aşteaptă în partid şi vrea să construiască împreună o nouă echipă.

Negoiță: „PSD a însemnat numai dezamăgiri”

 

Robert Negoiță a declarat, cu referire la revenirea sa în PSD, că Partidul Social Democrat a însemnat, pentru el, numai dezamăgiri.

Citește și
Robert Negoita
Negoiță: ”Cât de slabi să fie cei din opoziție de au fost bătuți de doamna Viorica?”

"În ultimii ani, pentru mine, PSD a însemnat numai dezamăgiri. Acum câteva luni, am aflat din presă că am fost suspendat. Recent, tot din presă, am aflat că acea suspendare a fost anulată şi că sunt invitat înapoi în partid. Am analizat cu foarte multă atenţie această invitaţie şi posibilitatea de a mă reîntoarce. Am ajuns astfel la concluzia că sunt dispus să revin, dar doar dacă partidul este determinat sa-şi asume nişte acţiuni, principii şi valori fără de care PSD-ul nu are viitor", precizează Negoiţă într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD, postată pe Facebook.

„În ultimii ani, pentru mine, PSD a însemnat numai dezamăgiri. Acum câteva luni, am aflat din presă că am fost suspendat. Recent, tot din presă, am aflat că acea suspendare a fost anulată şi că sunt invitat înapoi în partid. Am analizat cu foarte multă atenţie această invitaţie şi posibilitatea de a mă reîntoarce. Am ajuns astfel la concluzia că sunt dispus să revin, dar doar dacă partidul este determinat sa-şi asume nişte acţiuni, principii şi valori fără de care PSD-ul nu are viitor", precizează Negoiţă într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD, postată pe Facebook.

Potrivit acestuia, PSD trebuie să transparentizeze "de îndată tot ceea ce presupune cheltuirea banului public, dar mai ales tot ce s-a cheltuit în ultimii ani", să-şi asume în procedură de urgenţă iniţierea unei propuneri legislative care să oblige instituţiile statului "ca orice leu cheltuit din bugetul public să fie făcut într-un mod transparent", precum şi iniţierea unui proiect care să modifice Legea Achiziţiilor Publice, astfel încât societăţile comerciale să parcurgă doar o singură dată procedura de calificare necesară pentru achiziţiile publice, iar, în ceea ce priveşte procedura de licitaţie, aceasta să necesite doar oferta tehnico-financiară.

Acest sistem ar face, în opinia lui Robert Negoiţă, ca achiziţiile publice să dureze mult mai puţin, riscul de contestaţii şi procese interminabile să fie mult mai mic, iar "furtul legal" al banilor publici ar fi stopat.

Totodată, primarul Sectorului 3 solicită conducerii PSD să-şi ceară scuze public pentru modul în care a fost condusă România în ultimii ani.

"Mă refer în principal la: tentativele repetate de a modifica legislaţia fără consultare publică şi fără transparenţă; abordarea iresponsabilă referitoare la buget, în general, şi la modul în care a fost tratată administraţia locală, în mod special, la reaua credinţă ce a dominat aproape în totalitate politica bugetară în ultimii ani; nerespectarea angajamentelor din programul de guvernare propus în campania din 2016, printre care inclusiv faptul că nu au realizat Legea răspunderii magistraţilor, despre care au vorbit mult şi nu au făcut nimic; lipsa reformelor în zone esenţiale ale societăţii”, a scris Negoiță.

Ciolacu: „Robert, te aştept la partid”

 

Marcel Ciolacu i-a răspuns lui Robert Negoiță tot prin intermediul Facebook., spunându-i că îl așteaptă la partid, alături de o echipă nouă.

"Robert, te aştept la partid alături de o echipă nouă, pe care vreau să o construim împreună! Trecutul nu îl putem schimba, prezentul este o consecinţă a trecutului. Dar împreună putem schimba viitorul!", a scris Ciolacu în comentariu.

Citește și...
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Firea la primărie:
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Firea la primărie: "O susţin din orice poziţie"

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Bucureşti şi că o s-o susţină "din orice poziţie".

Negoiță: ”Cât de slabi să fie cei din opoziție de au fost bătuți de doamna Viorica?”
Negoiță: ”Cât de slabi să fie cei din opoziție de au fost bătuți de doamna Viorica?”

Primarul sectorului 3 Robert Negoiță, suspendat din PSD, se întreabă cât de slabă este opoziţia, dacă premierul Viorica Dăncilă, ”o persoană slabă” şi fără calităţi, în opinia sa, a reuşit să câştige șefia Senatului.

Robert Negoiță: „Viorica Vasilica, acasă! Mă bucură decizia celor de la ALDE”
Robert Negoiță: „Viorica Vasilica, acasă! Mă bucură decizia celor de la ALDE”

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, îi cere premierului Viorica Dăncilă să demisioneze și salută decizia ALDE de a ieși de la guvernare.

Recomandări
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%

Autoritățile anunță că le vor da mai mulți bani celor care vor să își cumpere o mașină nouă prin programul guvernamental „Rabla”.

Gara de Nord va fi modernizată:
Gara de Nord va fi modernizată: "Vin după 22 de ani în România, sunt șocat și nici nu mai vreau să pun piciorul"

Gara de Nord, cea mai mare poartă de intare în București, va fi modernizată. Deocamdată a fost lansată licitația pentru acest proiect.

”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni
”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni

Rușii par tot mai aproape de cucerirea Bahmutului, în estul Ucrainei, după ce ar fi cucerit un sat din apropiere. Potrivit ministrului de externe de la Kiev, Ucraina va primi de la aliați, "în primul val", între 120 și 140 de tancuri.