Robert Negoiță: „PSD să-și ceară scuze”. Ciolacu: „Robert, te aștept la partid”


Ultimul update: Miercuri 08 Ianuarie 2020 16:08
Data publicarii: Miercuri 08 Ianuarie 2020 16:05
Categorie: Stiri Politice
Robert Negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat miercuri că este dispus să revină în PSD, cu condiţia ca partidul să fie determinat să-şi să-şi ceară scuze public pentru modul în care a condus România în ultimii ani.

El mai solicită PSD să-și asume nişte "acţiuni, principii şi valori fără de care PSD nu are viitor".

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns, ulterior, lui Robert Negoiţă, pe Facebook, spunându-i că îl aşteaptă în partid şi vrea să construiască împreună o nouă echipă.

Negoiță: „PSD a însemnat numai dezamăgiri”

 

Robert Negoiță a declarat, cu referire la revenirea sa în PSD, că Partidul Social Democrat a însemnat, pentru el, numai dezamăgiri.

"În ultimii ani, pentru mine, PSD a însemnat numai dezamăgiri. Acum câteva luni, am aflat din presă că am fost suspendat. Recent, tot din presă, am aflat că acea suspendare a fost anulată şi că sunt invitat înapoi în partid. Am analizat cu foarte multă atenţie această invitaţie şi posibilitatea de a mă reîntoarce. Am ajuns astfel la concluzia că sunt dispus să revin, dar doar dacă partidul este determinat sa-şi asume nişte acţiuni, principii şi valori fără de care PSD-ul nu are viitor", precizează Negoiţă într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD, postată pe Facebook.

„În ultimii ani, pentru mine, PSD a însemnat numai dezamăgiri. Acum câteva luni, am aflat din presă că am fost suspendat. Recent, tot din presă, am aflat că acea suspendare a fost anulată şi că sunt invitat înapoi în partid. Am analizat cu foarte multă atenţie această invitaţie şi posibilitatea de a mă reîntoarce. Am ajuns astfel la concluzia că sunt dispus să revin, dar doar dacă partidul este determinat sa-şi asume nişte acţiuni, principii şi valori fără de care PSD-ul nu are viitor", precizează Negoiţă într-o scrisoare deschisă adresată conducerii PSD, postată pe Facebook.

Potrivit acestuia, PSD trebuie să transparentizeze "de îndată tot ceea ce presupune cheltuirea banului public, dar mai ales tot ce s-a cheltuit în ultimii ani", să-şi asume în procedură de urgenţă iniţierea unei propuneri legislative care să oblige instituţiile statului "ca orice leu cheltuit din bugetul public să fie făcut într-un mod transparent", precum şi iniţierea unui proiect care să modifice Legea Achiziţiilor Publice, astfel încât societăţile comerciale să parcurgă doar o singură dată procedura de calificare necesară pentru achiziţiile publice, iar, în ceea ce priveşte procedura de licitaţie, aceasta să necesite doar oferta tehnico-financiară.

Acest sistem ar face, în opinia lui Robert Negoiţă, ca achiziţiile publice să dureze mult mai puţin, riscul de contestaţii şi procese interminabile să fie mult mai mic, iar "furtul legal" al banilor publici ar fi stopat.

Totodată, primarul Sectorului 3 solicită conducerii PSD să-şi ceară scuze public pentru modul în care a fost condusă România în ultimii ani.

"Mă refer în principal la: tentativele repetate de a modifica legislaţia fără consultare publică şi fără transparenţă; abordarea iresponsabilă referitoare la buget, în general, şi la modul în care a fost tratată administraţia locală, în mod special, la reaua credinţă ce a dominat aproape în totalitate politica bugetară în ultimii ani; nerespectarea angajamentelor din programul de guvernare propus în campania din 2016, printre care inclusiv faptul că nu au realizat Legea răspunderii magistraţilor, despre care au vorbit mult şi nu au făcut nimic; lipsa reformelor în zone esenţiale ale societăţii”, a scris Negoiță.

Ciolacu: „Robert, te aştept la partid”

 

Marcel Ciolacu i-a răspuns lui Robert Negoiță tot prin intermediul Facebook., spunându-i că îl așteaptă la partid, alături de o echipă nouă.

"Robert, te aştept la partid alături de o echipă nouă, pe care vreau să o construim împreună! Trecutul nu îl putem schimba, prezentul este o consecinţă a trecutului. Dar împreună putem schimba viitorul!", a scris Ciolacu în comentariu.

Sursa: Agerpres

Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Firea la primărie:
Negoiță: ”Cât de slabi să fie cei din opoziție de au fost bătuți de doamna Viorica?”
Robert Negoiță: „Viorica Vasilica, acasă! Mă bucură decizia celor de la ALDE”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33