Orban, către miniștri: ”Nu ne judecă pe noi parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea”


Ultimul update: Joi 13 Februarie 2020 12:42
Data publicarii: Joi 13 Februarie 2020 11:45
Categorie: Stiri Politice

Premierul desemnat Ludovic Orban le-a recomandat miniştrilor săi să se ridice "la înălţime", luni, când vor avea loc audierile din comisiile de specialitate din Parlament, în vederea învestirii noului Guvern.

 

”Vreau să fiți la înălțime. Avem 3 luni de mandat în care am reparat multe din stricăciunile provocate de guvernările habarniste și rău-intenționate PSD, timp de 3 ani de zile, avem cu ce ne prezenta în fața comisiilor. Nu trebuie să vă pese de votul efectiv, că nu ne judecă pe noi parlamentarii născuți din pixul lui Dragnea, pesediști sau alte culori.

Acolo important e, audierile vor fi publice, să arătăm foarte clar ce am găsit, ce prostii au făcut cei de dinaintea noastră, cum am reparat, ce am putut repara și mai ales care e viziunea noastră și soluțiile pentru rezolvarea fiecărei probleme.” - a spus Orban.

Premierul le-a mai spus miniştrilor, care sunt propuşi să facă parte şi din noul Guvern, că ”obraznicii” care ”au făcut praf bugetul” trebuie ”puși la punct”.

”Am așteptări mari de la dumneavoastră, că, practic în 3 luni, suntem într-o situație în care chiar avem toate motivele să fim mândri de ce-am făcut și acest lucru trebuie să se vadă la audieri. Și mai ales mai trebuie puși la punct în special obraznicii care, după ce au făcut praf bugetul, după ce au făcut praf sistemele publice, după ce au distrus imaginea României, încearcă acum să ne dea lecții. Nu acceptăm lecții de la ei, acceptăm lecții de la alții mai buni, mai ales dintre partenerii noștri.” - a mai declarat Orban la începutul ședinței de Guvern.

Şedinţa Parlamentului pentru învestirea noului Guvern Orban va avea loc luni, 24 februarie, la ora 16,00, au decis Birourile permanente reunite.

Potrivit calendarului stabilit de conducerile celor două Camere ale Parlamentului, audierea miniştrilor propuşi în comisiile parlamentare va avea loc în 17, 18 şi 19 februarie.

Program de tip ”After school” pentru elevii din zone defavorizate. Câți bani sunt alocați
Guvernul renunță la publicarea în MO a ordonanțelor de urgență privind fondurile europene
Modificarea OUG 114 este neconstituţională, conform CCR
VIDEO PROTVPLUS.RO