Opoziția, semnal de alarmă în privința Codurilor penale: ”Vor scăpa mulți infractori”

24-04-2019 10:55


Deputații USR, PNL și PMP au tras, miercuri, un semnal de alarmă la adoptarea modificărilor aduse Codului de procedură penală și a Codului penal - modificări care sunt susținute de PSD, ALDE și UDMR.

Opoziția afirmă că PSD și ALDE mint atunci când afirmă că modificările aduse codurilor penale au fost cerute de directivele Uniunii Europene și de către Curtea Constituțională, obiectivul ascuns fiind acela de a favoriza anumiți șefi de partide, printre care se află Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Nu în ultimul rând, USR afirmă că aceste modificări aduse codului penal și codului de procedură penală vor avea drept rezultat eliberarea unor infractori condamnați pentru violențe, pentru trafic de droguri sau violuri.

Deputatul USR Stelian Ion: Ar trebui să spunem de la început că puterea actuală PSD ALDE induce în eroare votanții, minte pur și simplu când spune că aceste modificări sunt cerute de CCR și de directivele UE. Nimic mai FALS. Majoritatea articolelor din aceste modificări la Codul de procedură penală, dar și la Codul penal nu sunt cerute nici de CCR, nu sunt cerute nici de directivele UE. Sunt introduse de dumneavoastră pentru a favoriza șeful de partid sau șefii de partid, pentru că nu doar domnul Dragnea este favorizat, ci și domnul Tăriceanu, și mulți alți baroni locali.

În al doilea rând, este foarte grav pentru că pe lângă aceștia vor scăpa de urmărire penală, de rigorile legii, mulți infractori care nu au legătură neapărat cu corupția, dar e vorba de infracțiuni grave, de infracțiuni cu violență, de infracțiuni de trafic de droguri, de infracțiuni de viol, de tâlhărie, toate nenorocirile adunate în Codul penal sunt vizate de aceste modificări, iar infractorii aceștia sunt avantajați cu toții.

Comisia Europeană ne-a solicitat în cadtul MCV să nu dăm curs acestor modificări și să reluăm procedura parlamentară. De asemenea, Comisia de la Veneția a avut puncte de vedere foarte clare, în sens negativ, în sensul în care a dat un aviz negativ pentru multe dintre aceste propuneri. ”

PNL va contesta la CCR ”această nenorocită de lege”

La rândul său, liderul deputaților PNL Raluca Turcan a spus miercuri în plenul Camerei Deputaților că liberalii vor contesta la CCR ”această nenorocită de lege”

”Dacă veți obține aceste voturi, vom contesta la Curtea Constituțională această nenorocită de lege, care va arunca România la periferia Europei pentru foarte mulți ani de acum înainte. N-aveți nicio treabă, nici cu restructurarea justiției, nici cu combatarea abuzurilor din justiție, nici cu apărarea și protejarea oamenilor corecți. Acestea sunt doar modificări pentru favorizarea infractorilor prin lege, prin lege prin care sunteți voi chemați, cei din PSD în primul rând, să o votați. Sper ca UDMR-ul să nu voteze. mă uit spre colegii din minorități, să nu voteze.” - a spus Turcan.

VIDEO PROTVPLUS.RO