Nastase:romanii sa foloseasca porumbei calatori, ca sa nu mai fie ascultati

Ultima actualizare: 03-11-2012 07:06
Adrian Nastase

Cazul senatorului Vociu a dat idei unor politicieni romani. Adrian Nastase este de parere ca, din cauza ascultarii telefoanelor, singura solutie ramane folosirea porumbeilor calatori.

Intrebat cine crede ca a facut inregistrarile, ale caror stenograme au aparut in presa, Adrian Nastase a dat un raspuns ...ironic.

"Eu cred ca am putea vorbi despre sud-coreeni sau .. despre australieni. Banuiesc ca raspunsul meu este suficient de inteligent ca sa nu-mi puneti mai departe alte intrebari in zona asta. Altfel, sigur ca numai institutiile specializate ale regimului Basescu", a spus Nastase.

Cu aceasta ocazie, liderul PSD s-a aratat foarte ingrijorat de siguranta convorbirilor din spatiul public, din cauza numeroaselor interceptari despre care s-a aflat in presa.

"Iar in ceea ce priveste actiunea aceasta tot mai serioasa de ascultari, eu cred ca in curand romanii vor decide sa nu mai foloseasca telefoanele mobile, si sa foloseasca porumbei calatori. S-ar putea ca in felul acesta mesajele lor sa ramana totusi relativ confidentiale. Nu vreau sa spun ca apar in vreun fel eventuale intelegeri de tipul celor sugerate de aceste stenograme, dar mi se pare absolut anormal sa incepem sa traim intr-o societate care a fost atat de bine descrisa de catre Orwell in cartea lui «1984»", a concluzionat Nastase.

Cat priveste o eventuala excludere din Partidul Social Democrat a senatorului Catalin Voicu, Adrian Nastase a declarat ca "deocamdata, la fel ca si alte persoane, sigur, se bucura de prezumtia de nevinovatie".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO