Voicu catre Mazare: "Daca eu m-am dus la Interne ai toata justitia in mana"

Catalin Voicu

Aceasta declaratie ii apartine senatorului Catalin Voicu, asa cum reiese din niste inregistrari facute de procurorii anticoruptie si aparute in presa.

Nume de politicieni, precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistrati, Florin Costiniu si Cristian Jipa, si de oameni de afaceri - Costel Casuneanu si Marius Locic - apar in stenogramele din dosarul DNA, citate de Mediafax, prin care se cere arestarea senatorului PSD Catalin Voicu.

In presa a aparut, joi, un material care contine fragmente din stenogramele unor discutii atribuite lui Catalin Voicu.

Subiectele discutiilor publicate vizeaza interventii pe langa magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, interventii la Inspectoratul General al Politiei Romane si asigurarea senatorului Voicu Catalin ca ar fi devenit ministru al Internelor, in cazul in care Mircea Geoana ar fi castigat prezidentialele din 2009.

De asemenea, conform MEDIAFAX, senatorul Voicu spune ca doreste arestarea lui Neculai Ontanu si "intocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea. Un alt subiect este legat de accidentul de masina in care a fost implicat liderul PNL Ludovic Orban pe cand era ministru al Transporturilor.

Citește și
Catalin Voicu
Predoiu a transmis lui Geoana cererea de incuviintare a arestarii lui Voicu
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Dosarul senatorului Catalin Voicu a fost discutat joi la Comisia juridica a Senatului, ca urmare a cererii DNA prin care s-a cerut aprobarea pentru arestarea parlamentarului.

Asupra acestei cereri urmeaza sa se pronunte, marti, plenul Senatului. Catalin Voicu este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Intr-una din stenograme, senatorul Catalin Voicu discuta cu un coleg de partid si Parlament, senatorul Alexandru Mazare, fratele primarului Radu Mazare.

"Voicu Catalin: Baga-mi-as p.... in Geoana si cu toti americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Suprema, ca multi au dosare. Si cu toate golancile, cu seful organizatiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot...Pai, sefa doamna Cristea de la Dambovita, la fel si nu-ti mai dau nume, ca nu-i frumos. Multi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toti, dom'ne, ca unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puscarie, altii le-a dat 10 ani, unul dintre avocati zice: "Dom'ne, nu-i e rusine, dom'ne?" "Dom'ne, zic, asta a fost!" (...)
Voicu Catalin: ...asta, sa ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, s-atunci .....se duce la negociere, vreau Internele. Daca nu ma duc la Interne, da....
Mazare Alexandru: Eu am vorbit cu Radu...
Voicu Catalin: Asculta-ma un pic! Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea...
Mazare Alexandru: Da' ai sa arestezi? Dumneavoastra?
Voicu Catalin: Da, am Politia, vreau sa-l arestez pe Ontanu, vreau sa-i fac dosare lu' Oprea, credeam ca poate vine de la ...de la...de jos dosaru', sus merge snur! Pentru ca eu sunt singuru' personaj care am tot...toata cane...conexiunea in mana, si-ai vazut ca Procuratura, in Justitie si...
Mazare Alexandru: Am o intrebare ca sa inteleg...
Voicu Catalin: Da.
Mazare Alexandru: Sunteti cu Vanghelie, da?
Voicu Catalin: Da. (....) Colegule, asculta ce-ti spun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua din Romania! Acu', daca pierdem alegerile, reteaua e in functiune. Eu acuma am....(neinteligibil)... da' greu. pana acum n-am ....(neinteligibil) ...ministeru' asta...(neinteligibil) ....intelegi? Ai retea, rezisti ca sa facem gherila urbana....(...)".

O alta stenograma, citata de MEDIAFAX, se refera la o discutie intre omul de afaceri Costel Casuneanu si judecatorul Florin Costiniu, in care acesta din urma ii explica "regelui asfaltului" motivele pentru care a pierdut un proces la Inalta Curte.

Senatorul Voicu ar fi luat, potrivit DNA, bani de la Casuneanu pentru a-i obtine o sentinta favorabila in respectivul dosar si ar fi apelat la ajutorul judecatorului Costiniu:

"Casuneanu Costel: Buna seara, am onoarea, sa traiti!
Costiniu Florin: Domnu...imi pare rau ca trebuie sa nu va dau o veste buna. Dar dupa ce s-a ....in fond, dupa casare s-a mentinut solutia de la Curtea de Apel. Vreau sa va spun ca mie-mi, imi tremura nu numai vocea, imi tremura mainile de...nervi si de indignare pentru ce s-a intamplat. Credeti-ma ca fratele dumneavoastra care e langa mine si cu mine am facut nu ce era omeneste posibil, mai mult decat atat. Vorbesc pe un telefon care probabil este ascultat. Ma jur pe nepotii mei!
Casuneanu Costel: Nu. Stati domne linistit, vezi....
Costiniu Florin: Am si eu nepoti. Domnu' deci vreau sa va spun si cum sa spun am o nepotica de patru luni si unu de doi ani si noua luni. E Dumnezeu deasupra nu ce era omeneste posibil, mai mult decat ar fi fost omeneste posibil. Din pacate, una dintre doamnele cu pricina, doamna din Ploiesti a facut pactul cu diavolul, probabil pe bani multi iar celelalte doua, mai tematoare, mai speriate. Speriate de mediatizare, speriate de asa....au fost fortate pur si simplu sa....
Casuneanu Costel: Incorect, total incorect.
Costiniu Florin: Total, total. Este o mizerie, o batjocura. Vom vedea ce remedii juridice a...mai sunt, ce anume se mai poate face, dar asta as vrea sa retineti si va spun este un Dumnezeu care le stie pe toate. Nu, nu ceea ce era indeobste de facut pentru a ajuta un prieten, un frate. Mai mult decat atat. Si cand o sa veniti o sa am rugamintea sa ne intalnim o jumatate de ora sa bem un pahar de apa impreuna...
Casuneanu Costel: Cu mare pla...
Costiniu Florin: Si sa va povestesc ca, repet, a...daca nu fac atac cerebral in urmatoarea ora, nu mai fac niciodata. Nu fac niciodata pentru ca s-a dat o solutie, nu, eu va spun acuma pe telefoanele astea ascultate, superascultate... S-a dat o solutie stramba, cu totul si cu totul alte considerente decat dreptatea, decat legea, decat tot.
Casuneanu Costel: Asta e....
Costiniu Florin: Una dintre doamne, desi a fost rugata la cel mai inalt nivel cu putinta, a preferat argintii, cum se spune. Iar celelalte doua, de frica si terorizate de asta care-i mai batrana, care a fost presedinta de tribunal, care nu stiu ce, le-a....asa amenintate cu DNA, cu dracu sa le ia. Deci va spun, am avut inclusiv la opt jumatate, azi de dimineata, ultima, ultima discutie si am fost incredintat pana acum la sase seara ca totul va fi nu bine, ca va fi legal, ca va fi normal, ca va fi in acord cu omenia si dreptatea. Va spun, nu, nu fac pe nebunul".
 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Va ramane senatorul Voicu fara imunitate? Colegii sai il vor audia marti
Va ramane senatorul Voicu fara imunitate? Colegii sai il vor audia marti

Senatorul Toni Grebla a anuntat programul Comisiei Juridice in cazul parlamentarului Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri. Luni va fi finalizat dosarul cauzei, iar marti il vor audia pe colegul lor.

Predoiu a transmis lui Geoana cererea de incuviintare a arestarii lui Voicu
Predoiu a transmis lui Geoana cererea de incuviintare a arestarii lui Voicu

Ministrul justitiei, Catalin Predoiu, i-a trimis presedintelui Senatului, miercuri, cererea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului PSD Catalin Voicu, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri.

DNA cere arestarea lui Catalin Voicu. Vezi ce a declarat senatorul PSD
DNA cere arestarea lui Catalin Voicu. Vezi ce a declarat senatorul PSD

UPDATE: Procurorii DNA vor sa-i puna catuse senatorului PSD - Catalin Voicu si cer arestarea acestuia. Voicu este banuit de trafic de influenta, intr-un dosar in care a fost pus sub acuzare inclusiv un judecator de la Curtea Suprema.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.