Mircea Geoana anunta ca va candida la congresul PSD. Liviu Dragnea: "Domnul Geoana este un mincinos, din pacate"

Mircea Geoana

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca nu il sperie anuntul facut de Mircea Geoana privind candidatura la Congresul PSD.

El afirma ca nu stie cum poate sa candideze Geoana la Congresul unui partid din care nu face parte. „Nu stiu cum poate sa candideze Mircea Geoana la Congresul unui partid din care nu face parte”, a spus Dragnea, conform Mediafax, care citeaza Realitatea Tv.

Intrebat daca il sperie candidatura lui Geoana la Congresul PSD, Dragnea a negat. „Nu, nu ma sperie. Domnul Geoana este un mincinos, din pacate. Domnul Geoana face foarte mult rau acestui partid care l-a facut sa fie presedintele partidului”, a spus Dragnea.

El a sustinut ca in luna martie a fost convocat Consiliul National al PSD, for care va stabili data la care va fi convocat Congresul partidului.

Senatorul Mircea Geoana a spus, miercuri, la Gandul Live, potrivit Mediafax, ca intentioneaza sa propuna o platforma pentru Congresul PSD si sa candideze alaturi de alti colegi pentru conducerea partidului, sustinand totodata ca, daca in fruntea formatiunii raman actualii lideri, el va avea "obligatia ca noul PSD sa fie inceput ca proiect nou".

Citește și
Mircea Geoana
Mircea Geoana: "Ponta-Pinnochio" isi da doctoratul in minciuna cand spune ca i-am cerut sa fiu ministru
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

"In orice organizatie politica (...) Congresul este forul suprem, acolo se transeaza toate subiectele, inclusiv de genul exluderii pe care Ponta si un numar de acoliti au facut-o in mod abuziv (...). Voi propune partidului in urmatoarele zile, in urmatoarele saptamani, un proiect politic pentru Romania, dintr-o perspectiva de stanga autentica, intorsi la valorile noastre si la ideologia noastra fundamentala, pe criterii de integritate si competenta pentru oamenii pe care-i propunem. Voi propune o platforma pentru Congresul PSD si voi aduna in jurul acestei platforme, sunt convins, foarte multi colegi si colege din generatiile mai tinere, cele mai experimentate si sunt convins ca vom avea castig de cauza. in acest moment, eu sustin proiectul, nu atat pozitia. Nu exclud aceasta posibilitate, dar in esenta proiectul ma intereseaza mai mult decat orice. (...) Vreau sa ajungem in Congres (...), voi candida alaturi de alti colegi. Nu pozitiile sunt importante acum, nu este scopul meu in viata sa fiu presedinte la PSD sau la noul PSD in eternitate. in acest moment, nu pozitia mea este importanta, ci calitatea proiectului si calitatea oamenilor care sustin acest proiect", a spus Geoana.

Mircea Geoana a sustinut ca are "responsabilitatea" sa ofere partidului din care provine si pe care l-a condus "sansa unui nou inceput", mentionand ca aceasta ar insemna "o platforma" cu care sa mearga la congres. El a precizat ca Statutul PSD prevede ca leadership-ul partidului se alege de catre intreaga masa de membri ai partidului si a sustinut ca, daca platforma are succes, excluderea sa ar fi "nula de drept".

"In conditiile in care partidul va continua sa mearga asa cum merge, sa ramana la conducere cu Victor Ponta si cu Liviu Dragnea, atunci voi avea obligatia ca noul PSD sa fie inceput ca un proiect nou, ca un partid nou", a adaugat Geoana.

El a opinat totodata ca un congres al PSD va avea loc in martie, cel tarziu in aprilie. "Va fi un congres care mai mult decat sigur va fi facut fara Victor Ponta si Liviu Dragnea la Guvern", a sustinut el, aratand ca se bazeaza atunci cand face aceasta afirmatie "pe faptul ca Romania are in mod obiectiv nevoie de un nou proiect de tara".

Mircea Geoana a avansat in context ideea unei mari coalitii de guvernare "de tip german", la care sa ia parte "noul PSD" si "noul PNL".

"Ceea ce eu propun - si cred ca este un lucru bun si pentru PSD, dar si pentru Romania - este, daca si presedintele Romaniei, asa cum pare sa comunice si sa-si doreasca, si liberalii au dat semnale ieri foarte clare ca doresc sa construiasca o majoritate pentru un proiect de tara si, daca un proiect de tara se construieste, acolo si dreapta si stanga, noul PSD (...), noul PNL (...) contribuie la un proiect de tara ... daca nu, inseamna ca e un proiect politic al PNL sau un proiect politic al PSD", a spus el.

Geoana a sustinut ca a avut discutii cu liderul PNL Alina Gorghiu privind o noua majoritate, insa fara a se intra in detalii.

"Am avut discutii cu liderii PNL, cu doamna Gorghiu, cu privire la nevoia de a construi o noua majoritate, n-am intrat in detalii cu privire la persoane, la elementele concrete, dar ideea unei mari coalitii de tip german depinde si de noi cat de coerenti suntem pe partea de stanga, depinde si cat de multi colegi ma vor urma, eu sper sa fie atat de multi incat sa putem sa asiguram, ca si in Germania, o mare coalitie intre noul PSD si noul PNL, care sa-si propuna un proiect de tara. Un proiect de tara nu poate fi facut fara contributia stangii, fara contributia dreptei", a aratat el.

Mircea Geoana a mai sustinut ca exista o asteptare a opiniei publice pentru un guvern nou.

"Motiunea de cenzura, nu merge nimeni bland, sunt suficienti sa avem masa critica, dar eu nu vreau sa fiu un nou Gabriel Oprea sau un nou Tariceanu. Eu nu ma duc cu solutii mediocre, sa fiu un petec la sacul mare al PNL. Daca facem un proiect si daca presedintele si noul PNL sunt dispusi sa faca o mare coalitie de tip german (...), eu va spun ca nu este vorba de 30-40-50 de parlamentari cat ar fi nevoie pentru o motiune de cenzura, ci vor fi probabil, in opinia mea, o parte importanta a actualei majoritati", a mai spus Geoana.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
Citește și...
Radu Mazare da semnalul rebeliunii in PSD si il ataca pe Victor Ponta:
Radu Mazare da semnalul rebeliunii in PSD si il ataca pe Victor Ponta: "Eu, daca as pierde alegerile, mi-as depune mandatul"

Unul dintre membrii importanti ai Partidului Social Democrat, liderul PSD Constanta si primar al orasului, Radu Mazare, a dat marti semnul declansarii "rebeliunii" in formatiunea social-democrata, pe "modelul" Geoana si Vanghelie din ultima perioada.

Mircea Geoana:
Mircea Geoana: "Ponta-Pinnochio" isi da doctoratul in minciuna cand spune ca i-am cerut sa fiu ministru

Senatorul Mircea Geoana afirma ca Victor Ponta minte atunci cand sustine ca i-ar fi cerut sa il desemneze ministru de Externe si ca, astfel, premierul, pe care l-a numit "Ponta-Pinnochio", isi da "doctoratul in minciuna".

Victor Ponta: Conflictul cu Mircea Geoana a fost legat de faptul ca nu l-am desemnat ministru de Externe
Victor Ponta: Conflictul cu Mircea Geoana a fost legat de faptul ca nu l-am desemnat ministru de Externe

Victor Ponta a afirmat ca intre el si Mircea Geoana a aparut o stare conflictuala in momentul in care nu a dorit sa il numeasca ministru de Externe, ci a optat pentru Bogdan Aurescu, desi Geoana s-a oferit sa-l sprijine din aceasta postura.

Recomandări
Forțele israeliene au preluat controlul asupra părții palestiniene a punctului de trecere Rafah din Gaza
Forțele israeliene au preluat controlul asupra părții palestiniene a punctului de trecere Rafah din Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza.

Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”

Președintele chinez Xi Jinping a revenit în Europa după 5 ani. Primit cu toate onorurile la Paris, nu a fost menajat.

Vremea extremă s-a dezlănțuit în România. Potop cu grindină în Prahova, mașini luate de ape și oameni terifiați
Vremea extremă s-a dezlănțuit în România. Potop cu grindină în Prahova, mașini luate de ape și oameni terifiați

Am intrat în luna fenomenelor meteo extreme, spun specialiștii. În Prahova, Vâlcea și Mehedinți, furtunile iscate din senin i-au înspăimântat pe oameni și au provocat stricăciuni mari.