Ministrul Titus Corlatean: Nu sunt de acord cu linia directa cu ambasadele la Cotroceni

Ultima actualizare: 31-10-2012 23:56
Titus Corlatean

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, marti, la Cotroceni, ca nu este de acord cu instalarea unui sistem direct de comunicare la Cotroceni cu ambsadele Romaniei, asa cum a cerut Traian Basescu.

Intrebat despre instalarea la Palatul Cotroceni a unui sistem de comunicare directa cu ambasadele Romaniei, Corlatean a raspuns: "Ar fi fara precedent".

Titus Corlatean a precizat ca el personal nu este de acord cu instalarea unui astfel de sistem. "Nu cred ca atata vreme cat intentia este de a functiona institutional corect, iar MAE este o institutie care a functionat corect, trebuie sa o ferim de bataliile politice. Nu cred ca daca aceasta institutie isi face datoria corect, nu cred ca trebuie sa recurgem la canale de comunicare separate. Este o chestiune fara precedent si eu nu sunt de acord cu asa ceva", a declarat Titus Corlatean.

Traian Basescu si-a exprimat speranta ca in curand va avea la Cotroceni un sistem de comunicare directa cu ambasadele Romaniei, pentru a evita situatii care s-au petrecut in trecut, cand mesajele sale nu au fost transmise, si s-a aratat increzator ca in mandatul lui Corlatean nu se va intampla asa.

"Probabil, in cel mai scurt timp voi lua decizia sa se instaleze si la Cotroceni un sistem de comunicatii direct cu ambasadele, pentru a preveni intamplari pe care le-am trait in care mesajul presedintelui nu se transmite catre misiuni diplomatice. Daca voi constata ca se mentine aceasta tendinta, vom comunica direct. Sper sa nu fie cazul, odata cu venirea domnului ministru Corlatean, dar daca va fi cazul o voi face fara retineri", le-a spus Traian Basescu ambasadorilor romani.

Presedintele si-a exprimat speranta ca nu vor mai fi cazuri de transfer de influenta de la partid la misiunile diplomatice si ca nu va mai auzi de ambasadori si consuli care raspund la comenzi de partid.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO