Ministrul de Interne: "Voi propune premierului schimbarea unor şefi ai Jandarmeriei"

Ultima actualizare: 12-12-2019 23:17
Marcel Vela
Agerpres

"Regizorii" incidentelor din 10 august 2018 au fost oameni din sistem, în legătură cu politicienii care au decis intervenţia în anumite etape în anumite moduri şi premeditând-o în modul de organizare, a afirmat, joi, Ministrul de Interne, Marcel Vela.

Referitor la violenţele din 10 august 2018, Vela a spus, joi seară, la un post de televiziune, că "A fost un plan sau a fost o pregătire minuţioasă a intervenţiei ca să se genereze o stare de conflict, la început artificială, probabil neaşteptându-se neapărat regizorii la un final totuşi dramatic şi cu un impact negativ la nivel naţional şi internaţional", a declarat ministrul la un post de televiziune, referitor la violențele din 10 august 2018, potrivit News.ro .

El a spus că sunt dosare de cercetare penală, iar democraţia a avut de suferit în România.

"După o asemenea intervenţie se pune evident întrebarea dacă în România oamenii se pot exprima liber fără să fie gazaţi, bătuţi şi în acelaşi timp eu, ca ministru al Afacerilor Interne, eu sunt deranjat acum şi de faptul că Jandarmeria, o instituţie serioasă, a fost pusă într-o ipostază incorectă, târâtă să spunem într-o acţiune de acest gen de către cei care au decis intervenţia şi modul de intervenţie", a afirmat Vela.

El a spus că regizorii au fost "oameni din sistem, în legătură cu politicienii care au decis intervenţia în anumite etape în anumite moduri şi premeditând-o în modul de organizare".

El a afirmat că jandarmii care au împrăştiat gaze lacrimogene nu aveau măşti de gaze la ei.

"Voi propune premierului schimbarea unor şefi ai Jandarmeriei", a anunţat Vela.

Întrebat dacă este vorba de Jandarmeria Bucureşti sau cea naţională, el a spus: "O să vedeţi la timpul potrivit, pentru că vreau să fac o analiză. Cât de curând".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO