Ministrul de Interne: "Voi propune premierului schimbarea unor şefi ai Jandarmeriei"


Ultimul update: Joi 12 Decembrie 2019 23:17
Data publicarii: Joi 12 Decembrie 2019 22:44
Categorie: Stiri Politice
Marcel Vela

"Regizorii" incidentelor din 10 august 2018 au fost oameni din sistem, în legătură cu politicienii care au decis intervenţia în anumite etape în anumite moduri şi premeditând-o în modul de organizare, a afirmat, joi, Ministrul de Interne, Marcel Vela.

Referitor la violenţele din 10 august 2018, Vela a spus, joi seară, la un post de televiziune, că "A fost un plan sau a fost o pregătire minuţioasă a intervenţiei ca să se genereze o stare de conflict, la început artificială, probabil neaşteptându-se neapărat regizorii la un final totuşi dramatic şi cu un impact negativ la nivel naţional şi internaţional", a declarat ministrul la un post de televiziune, referitor la violențele din 10 august 2018, potrivit News.ro .

El a spus că sunt dosare de cercetare penală, iar democraţia a avut de suferit în România.

"După o asemenea intervenţie se pune evident întrebarea dacă în România oamenii se pot exprima liber fără să fie gazaţi, bătuţi şi în acelaşi timp eu, ca ministru al Afacerilor Interne, eu sunt deranjat acum şi de faptul că Jandarmeria, o instituţie serioasă, a fost pusă într-o ipostază incorectă, târâtă să spunem într-o acţiune de acest gen de către cei care au decis intervenţia şi modul de intervenţie", a afirmat Vela.

El a spus că regizorii au fost "oameni din sistem, în legătură cu politicienii care au decis intervenţia în anumite etape în anumite moduri şi premeditând-o în modul de organizare".

El a afirmat că jandarmii care au împrăştiat gaze lacrimogene nu aveau măşti de gaze la ei.

"Voi propune premierului schimbarea unor şefi ai Jandarmeriei", a anunţat Vela.

Întrebat dacă este vorba de Jandarmeria Bucureşti sau cea naţională, el a spus: "O să vedeţi la timpul potrivit, pentru că vreau să fac o analiză. Cât de curând".

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33