Ministrul Apărării: Pentru români, cea mai mare amenințare o reprezintă facturile

Ultima actualizare: 26-01-2022 11:14
Vasile Dîncu
Agerpres

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, este de părere că cea mai mare amenințare în prezent pentru români nu este posibilul conflict militar dintre Rusia și Ucraina, ci creșterea facturilor la energie și gaze.  

Dîncu a fost întrebat într-o conferință de presă susținută la sediul Institutului Cantacuzino care este, în opinia sa, în calitate de șef al Armatei României, cel mai mare pericol iminent la adresa românilor.

Reporter: Aș vrea să vă întreb care este acum cea mai mare amenințare pentru români: pandemia, războiul sau facturile uriașe la energie?

Ministrul Apărării: ”Când este vorba de lucruri de genul acesta nu este simplu să evaluezi, nu avem metode cantitative, să spunem, cu care am putea să evaluăm aceste lucruri. Fiecare din aceste zone are gradul lui de periculozitate. Pentru populație, însă, în acest moment cea mai mare amenințare, cred eu, sunt facturile la energie, pentru că mi se pare că energia pandemiei s-a mai diminuat în ultima vreme.”

Ulterior, Dîncu a revenit, insistând asupra situației facturilor la gaze și energie electrică.

Populația este afectată, și asta pot s-o spun foarte clar, în acest moment, mai mult de facturi decât de situația internațională.” - a declarat ministrul Apărării Naționale.

Situația din Ucraina

 

Pentru prima oară de la începutul crizei din Ucraina, Statele Unite îl ameninţă cu sancţiuni personale pe Vladimir Putin, dacă trupele lui trec graniţa.

Anunţul a fost făcut de Joe Biden. Invazia rămâne iminentă, spune Casa Albă, deşi oficialii ucraineni fac apel la calm şi spun că trupele ruseşti nu s-au mişcat.

Între timp, liderii europeni îndeamnă la dialog, dar ameninţă cu măsuri serioase împotriva Rusiei.

Iar preşedintele Croaţiei a luat apărarea Rusiei şi a anunţat că va retrage trupele ţării sale din unităţile NATO, dacă se ajunge la conflict armat. 

Războiul facturilor la energie în România

 

Este oficial: de la 1 februarie se aplică reduceri mai mari la energie, iar companiile vor fi sancționate mai dur dacă emit facturi greșite, potrivit unei ordonanțe aprobate de Guvern.

Noile reguli au provocat conflicte în coaliție, marți, pentru că social-democrații au insistat ca tăierile să se aplice și pentru facturile din ianuarie, însă Ministerul Justiției nu a dat undă verde pentru prevederi retroactive. 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO